Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
utorak, decembar 23, 2014
vermont

vermont

Adresa sajta: El. pošta: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

U Bijeljini je juče počela novogodišnja akcija prikupljanja poklona za djecu sa posebnim potrebama i socijalno ugroženu djecu, koju organizuje Omladinski centar „Vermont", CER i Centar za kulturu, a sve to u saradnji sa nekoliko vrtića iz Bijeljine.

Omladinski centar „Vermont" i „Trka za život" organizuju humanitarni koncert koji će se održati 20.12.2014. godine u Domu kulture, sa početkom u 19:00h. Humanitarni koncert je samo jedna od aktivnosti koja je organizovana u ovom mjesecu, a čiji je cilj prikupljanje slatkiša i paketića koji će biti dodijeljeni mališanima čiji su roditelji u teškoj materijalnoj i finansijskoj situaciji.

Omladinski centar "Vermont" i Centar za edukaciju i istraživanje (CER) zajedno sa Centrom za kulturu "Semberija" organizuju satiričnu monodramu ''Đevrasim Cvijan za presjenika'' rađena prema djelu pisca, scenariste, reditelja i kompozitora Envera Puške, u kojoj glavnu ulogu igra filmski i pozorišni glumac Dragan Marinković Maca.Predstava će biti odigrana danas, 16. decembra od 20 časova u Centru za kulturu "Semberija" u Bijeljini. 

U nastavku realizacije projekta „Vratimo osmijeh djeci " volonteri i uposlenici Omladinskog centra „Vermont" i danas su radili na rekonstrukciji igrališta u Krepšiću koje je uništeno u majskim poplavama.

Predstavnici OC „Vermont" su 12. 12. 2014. godine održali sastanak u Vijećnici Brčko distrikta sa gradonačelnikom Antom Domićem na temu borba protiv govora mržnje na internetu. Tim povodom je gradonačelnik uručio nagradu Jeleni Đurić koja je pobijedila na konkursu literarnih radova povodom Sedmice tolerancije koja je održana u sklopu kampanje #biramdavolim. 

U subotu su uposlenici i volonteri Omladinskog centra „Vermont" ugostili fantastičnu glumačku ekipu "Sit down" komičara koja je za građane Distrikta upriličila mnoštvo smijeha i zabave. Sa početkom od 20 časova u punoj sali Gradskog omladinskog centra, priliku da pobjegnu od svakodnevnice našli su sugrađani različitog profila i životne dobi.

Prva bosanskohercegovačka stand up turneja “Sit Down komičar” 13.12.2014. godine uz podršku Omladinskog centra „Vermont” stiže u Brčko. Prva bosanskohercegovačka stand up turneja “Sit Down komičar” nakon što je obišla Bihać i Hercegovinu, u subotu 13.12.2014, godine stiže u Brčko gdje će se u sali Gradskog omladinskog centra predstaviti stand up showa pod nazivom “Sit down komičar”. Uz mnogo smijeha, ovaj show želi uputiti poruku o preprekama na koje nailaze osobe sa invaliditetom koje žele posjećivati kulturne događaje ili aktivno učestvovati u njima. Radionice i sam show “Sit Down komičar” održava se uz podršku Omladinskog centra „Vermont” koji već 21 godinu promoviše i potiče na konstruktivno iskorištavanje slobodnog vremena te sama kulturna dešavanja u našem gradu sa posebnim osvrtom na prava osoba sa invaliditetom.

sreda, 10 decembar 2014 11:57

Četvrti tradicionalni sajam rukotvorina

Prijave su u toku. 

Volonteri i zaposleni u Omladinskom centru „Vermont" danas su u Krepšiću organizovali akciju čišćenja i sanacije igrališta koje je u majskim poplavama u potpunosti uništeno. Ova akcija samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Vratimo osmijeh djeci" koji realizuje Omladinski centar „Vermont" u sklopu programa Fondacije Mozaik All Inclusive, koji finansira Fondacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija i Fondacija Medicor iz Lihtenštajna.

Omladinski centar „Vermont" je i ove godine u okviru prioritetnog cilja promocije i zaštite prava djece i mladih obilježio, 3. decembar - Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, pri čemu je velika pažnja posvećena tematskim aktivnostima koje imaju za cilj animirati javnost na specifičnost potreba lica sa poteškoćama.

Početak
Prethodna
1
Strana 1 od 70
Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici

Prijatelji OC Vermont

Prijava/Registracija