Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
petak, novembar 28, 2014
vermont

vermont

Adresa sajta: El. pošta: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

U nastavku realizacije projekta  pod nazivom „Unapređivanje kvaliteta socijalnih usluga stvaranjem uslova za uspostavu dnevnih centara za osobe sa poteškoćama u Brčko distriktu BiH i Brodu“ sa ciljem unapređenja pružanja socijalnih usluga u JIE kroz osnaživanje regionalnih i nacionalnih mreža civilnog društva volonteri OC „Vermont“ su  putem ulične akcije upoznali širu javnost o osnovnim ciljevima projekta. S obzirom da je nama jedan od ciljeva da radimo na podizanju svijesti javnosti o ulozi organizacija civilnog društva u razvoju programa u zajednici i ulozi u modernom društvu poseban fokus i u okviru ovog projekta stavljen na kontinuiranu komunikaciju sa zajednicom.

utorak, 23 septembar 2014 09:15

OBAVJEŠTENJE!

Konkurs za posmatrače u Bijeljini je završen.

Hvala na prijavama!

ponedeljak, 22 septembar 2014 10:54

OC “VERMONT” PREDSTAVLJA NOVI PROJEKAT

Sa ciljem unapređenja pružanja socijalnih usluga u JIE kroz osnaživanje regionalnih i nacionalnih mreža civilnog društva, a u okviru istoimenog programa mreže  organizacija, Omladinski centar “Vermont” otpočeo je sa implementacijom projekta „Unapređivanje kvaliteta socijalnih usluga stvaranjem uslova za uspostavu dnevnih centara za osobe sa poteškoćama u Brčko distriktu BiH i Brodu“.

Cilj projektne inicjative jeste realizovati akciju mapiranja i korištenja zajedničkih resursa i partnerstva u procesu pružanja socijalnih usluga, te doprinijeti podizanju svijesti o ulozi organizacija civilnog društva u razvoju programa u zajednici i modernom društvu kroz umrežavanje tri organizacije pružaoca socijalnih usluga,  i to: Udruženje roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama i lica sa invaliditetom „Korak nade“ Brod i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banja Luka, ujedno partnera na projektu, te OC „Vermont“ kao nosioca aktivnosti. 

Ukoliko težite pravednom i nepristrasnom izbornom danu? Ujedno ste analitični, doslijedni i predani zadatim aktivnostima? Mi imamo pravi zadatak za vas!

Omladinski centar „Vermont" i Centar za edukaciju i istraživanje-CER poziva nestranačke i nepolitične mlade ljude grada Bijeljina da se prijave za nestranačko posmatranje izbornog dana na predstojećim opštim izborima 2014 koji će se realizovati 12.10.2014. godine.

Svoje podatke u vidu prijave možete dostaviti putem e-mail adresa: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Aplikaciju za prijavu možete preuzeti na našim web stranicama www.vermontbrcko.com i www.cerbih.com/izbori/. Do popunjavanja upražnjenih mjesta, svi potencijalni posmatrači mogu se prijaviti u periodu od 08:00-16:00 časova. Angažman će se realizovati uz predviđenu novčanu nadoknadu. Posmatrači koji budu angažovi biće pozvani na sastanak u Centar za kulturu Bijeljina gdje će ujedno pristupiti potpisivanju Pravila ponašanja i izjavi o poštivanju tajnosti. Termin će biti naknadno javljen. Za dodatne informacije pozovite 049/218-524 ili 062/799-475.

Akcija posmatranja se organizuje u okviru programskih aktivnosti organizacija sa ciljem da se doprinese suzbijanju izbornih malverzacija, odnosno stvore uslovi za fer i poštene izbore. Istovremeno, teži se podići svijest kod mladih o štetnosti izbornih nepravilnosti, manipulacijama i prevarama, te poticati birače da slobodno izraze izbornu volju.

BUDITE DIO NAS!

utorak, 16 septembar 2014 11:52

VRATIMO OSMJEH DJECI

„Vratimo osmjeh djeci“ naziv je novog projekta u realizaciji Omladinskog centra „Vermont“, S.P. GRAFO MEDIA, Agencija za Marketing InfoBrčko, JP Komunalno Brčko i Vlada BD BiH, Odjeljenje za stručne i administrativne poslove. Projekat podržava Fondacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija, Fondacija Medicor iz Lihtenštajna i Fondacija Mozaik. Cilj ovog projeka jeste popraviti dječije igralište u Krepšiću koje je narušeno tokom majskih velikih poplava. Po povlačenju vode na igralištu, ostala je prljavština i mulj čime je igralište postalo nefunkcionalno a djeca povratnici su sada prinuđena da traže alternativno mjesto za igru koje je često nesigurno i na ulici. Osim djece ovo igralište za svoje aktivnosti koriste i lokalni fudbalski klub, mještani te Udruženje „Anđeli“ iz Krepšića koji je ujedino i partner ovog projekta. UG „Anđeli“, noseći to ime dostojanstveno, dugoročno rade na pomoći unesrećenim, pridružuje se akcijama poboljšanja statusa zajednice i mladih.

ponedeljak, 15 septembar 2014 13:03

Borba protiv govora mržnje na internetu

Govor mržnje podrazumijeva svaki oblik izražavanja koji širi, potiče, promiče ili opravdava rasnu mržnju, ksenofobiju, antisemitizam i druge oblike mržnje temeljene na netoleranciji, uključujući i netoleranciju izraženu agresivnim nacionalizmom i etnocentrizmom, diskriminacijom ili neprijateljstvom prema manjinama, imigrantima ili ljudima imigrantskog porijekla. S obzirom na enormni postotak korisnika socijalnih mreža, govor mržnje je najprisutniji upravo na ovom polju.

ponedeljak, 15 septembar 2014 10:31

OBAVJEŠTENJE!

 Konkurs za prijem novih radnika  je zatvoren. Kandidati koji su prošli u uži krug biće pozvani na razgovor. Hvala svima koji su se prijavili.

petak, 12 septembar 2014 12:33

Kako obezbjediti održivost u budućnosti?

Na sastanku koji je održan 10.09.2014. u Delagaciji Evropske unije u Sarajevu priliku da se predstave ali i da kažu određena mišljenja i sugestije gospodinu Nikoli Bertoliniju (generalnom direktoru za Odjeljenje regionalna saradnja i programi) kao i gospodinu Masima Mina (novog šefa Odjela za civilno društvo, socijalni razvoj i prekograničnu saradnju) imali su predstavnici nevladinih organizacija sa područja BiH-a. Među izabranim nevladinim organizacijama na listi prisutnih su se našle i predstavnice Omladinskog centra „Vermont" Branka Đukić i Ivana Jović .

Početak
Prethodna
1
Strana 1 od 68
Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici

Prijatelji OC Vermont

Prijava/Registracija