Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
petak, april 28, 2017
vermont

vermont

Adresa sajta: El. pošta: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

četvrtak, 13 april 2017 13:33

„Zaštiti moja prava“

Obzirom na cilj  i misiju da unaprijedimo sigurnost građana i djece, Resursni centar sprovodi projekat „Zaštiti moja prava“, podržan od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice. Kroz ovaj projekat sprovedeno je istraživanje o stanju dječijih prava u Brčko distriktu,  te je održana prezentacija na istu temu  12.4.2017.godine u prostorijama  „Kutka“ Brčko distrikta BiH kojoj su prisustvovali : Policija Brčko distrikta BiH, Šef pedagoške institucije, pedagozi,psiholozi određenih škola, te predstavnici medija.

četvrtak, 13 april 2017 10:51

Budžet za građane

Kako Omladinski centar „Vermont“  radi na aktivnijoj saradnji građana i Vlade Brčko distrikta BiH, aktivno se uključio održavanju konferencije pod nazivom „Budžet za građane-Upoznaj se i djeluj“ koja se održala u utorak 11.4.2017.godine u hotelu Europe-Sarajevo, sa željom da se isti sprovede i u Brčko distriktu.

sreda, 12 april 2017 10:49

MEĐUNARODNI DAN DJECE ULICE

Međunarodni dan djece ulice, 12. april, obilježava se s ciljem podizanja svijesti i skretanja pažnje nadležnih institucija na problem djece uključene u život i rad na ulici, koja odrastaju bez odgovarajuće skrbi, uskraćena za osnovna ljudska prava i koja su često žrtve različitih oblika eksploatacije i nasilja. Ovaj značajan datum za djecu ulice ustanovljen je od strane Konzorcijuma za djecu, globalne međunarodne mreže posvećene ostvarivanju prava djece uključene u život i rad na ulici.

utorak, 11 april 2017 09:45

Umjesto godina brojimo uspjehe!

Omladinski centar „Vermont“ danas slavi 24. godišnjicu rada. Rastućim entuzijazmom, kapacitetima i timom mladih ljudi koji slijede organizacijsku misiju, stvorili smo ambijent u kojem, umjesto godina brojimo uspjehe.

Zadovoljni korisnici, partneri i saradnici jesu pokretačka snaga koja nas iznova motiviše da budemo bolji i napravimo korak dalje. I dok slijedimo strateške i operativne ciljeve i fokusiramo pažnju u željenom pravcu, istovremeno stvarajući mondenska bića, malo je vremena da se stane i pogleda unazad.. No, danas, imamo izgovor!

subota, 08 april 2017 13:53

Međunarodni dan Roma

Međunarodni dan Roma (8.4), dan proslave romske kulture i podizanja svijesti o problemima s kojima se Romi suočavaju.

četvrtak, 06 april 2017 09:34

Gimnazijalci volontiraju u Dnevnom centru

Omladinski centar „Vermont“  u sklopu redovnih  aktivnosti, a u dijelu saradnje sa osnovnim i srednjim školama daje podršku realizacije projekta Građanin, koji sprovode  učenici trećeg razreda i biraju temu, te se zalažu za realizaciju iste, u okviru predmeta Demokratija i ljudska prava.  Jedna od tema jeste „Djeca kao rekviziti prosjačenja“.  Kroz ovu temu mladi pokušavaju suzbiti prosjačenje na području Brčko distrikta BiH.

petak, 31 mart 2017 12:03

OC „Vermont“ u Mostaru

Direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković je zajedno sa ostalim članovima Radne grupe koji su iz tužilaštva, sudstva i Pododjeljanja za socijalnu zaštitu Brčko distrikta, učestvovao u radu Finalne konferencije Lokalnih radnih grupa (LRG) za prevenciju maloljetničkog prestupništva i primjenu alternativnih mjera, koja je bila  održana od 28-29.03.2017.godine u hotelu „Mostar“ u Mostaru.

utorak, 28 mart 2017 12:27

Zakon o zabrani diskriminacije

Omladinski centar „Vermont“ danas je imao priliku prisustvovati skupštini na poziv Komisije za zaštitu ljudskih prava i OSCE-a, na kojem je predstavljen Zakon o diskriminaciji koji je u septembru 2016. godine stupio na snagu sa svim izmjenama i dopunama. Ovim zakonom uspostavlja se okvir za ostvarivanje jednakih prava i mogućnosti svim licima u Bosni i Hercegovini i uređuje sistem zaštite od diskriminacije.

Direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković posjetio je 20.3. 2017. godine  prostorije Ambasade NR Kine u BiH, gdje je održan sastanak sa njihovim predstavnicima na kojem su predstavljene nove ideje s ciljem nastavljanja uspješne saradnje.

ponedeljak, 20 mart 2017 14:42

"Nasilje nad ženama nije cool"

Omladinski centar „Vermont“ održao je edukaciju na temu „Nasilje nad ženama nije cool“ koja je sastavni dio aktivnosti projekta finansiranog od strane Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine koji „Vermont“ implementira u narednom periodu.

Početak
Prethodna
1
Strana 1 od 86

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici

Prijatelji OC Vermont