Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
sreda, 26 septembar 2018 12:02

ZDRAV ZUBIĆ – VESEO OSMIJEH

Kroz Dnevni centar posebnu pažnju posvećujemo zdravlju naših korisnika, te se trudimo svakodnevno da ukažemo na značaj održavanja redovnih higijenskih navika koje je potrebno uspostaviti još od malih nogu. O ovome mnogo govori i aktivnost koju Omladinski centar „Vermont“ ovih dana sprovodi, a tiče se posjete naših korisnika stomatološkoj ordinaciji.

Većina naših mališana imala je priliku da iskusi izazove iz zubarske stolice, dok su se već kroz našu prošlogodišnju akciju upoznali sa zanimanjem stomatologa i suočili sa strahovima koji se javljaju prilikom posjete istom. Stoga su danas sa posebnom opreznošću prilazili ordinaciji, ali istrajni i odlučni da prevaziđu barijere i povedu računa o brizi za svoje zubiće. Izvršeni su pregledi i popravke zuba, a sve u svrhu prevencije i zaštite od daljih oboljenja.

Objavljeno u Vijesti

Tokom trodnevnog boravka u Bihaću, tim Omladinskog centra „Vermont“ je radio na  osnaživanju organizacija civilnog društva, u okviru drugog u nizu treninga za OCD sa područja  Bihaća, Bijeljine i Brčko distrikta BiH. Isti je sproveden u partnerstvu sa organizacijama "Žene sa Une" i "Save the Children" na temu „Uspostavljanje inovativnih usluga za djecu iz ranjivih grupa“. Predavači su bili mr. sci. Jasmina Hasanagić i doc. dr. sc. Perica Ivanek.

Objavljeno u Vijesti
ponedeljak, 24 septembar 2018 13:40

Kreirana web stranica SoRi projekta

Posjetite web stranicu koja je napravljena u okviru SoRi projekta čiji je jedan od glavnih aktera Omladinski centar "Vermont" kao implementator projekta u Brčko distriktu BiH.

https://social-rights-balkan.org/en/

Objavljeno u Vijesti
ponedeljak, 24 septembar 2018 11:44

ŠKOLA ENGLESKOG JEZIKA - UPIS JE U TOKU

Objavljeno u Vijesti
utorak, 18 septembar 2018 07:52

Poziv za OCD na informativne sastanke

Save the Children, je u saradnji sa partnerskim organizacijama Udruženje „Žene sa Une“ iz Bihaća i Omladinski centar „Vermont“ iz Brčkog, objavio poziv lokalnim organizacijama civilnog društva da se prijave za dodjelu mini grantova za razvoj, uspostavljanje i promociju inovativnih rješenja za pružanje usluga na nivou lokalnih zajednica za djecu koja su napustila obrazovanje i djecu u riziku od ranog napuštanja školovanja na ciljanim lokacijama.

Poziv je dostupan na ovom linku: https://nwb.savethechildren.net/bs/news/poziv-lokalnim-organizacijama-da-se-prijave-za-dodjelu-mini-grantova-za-sprječavanje-napuštanja

 

S ciljem pružanja dodatnih informacija o samom pozivu, tehničkim i drugim zahtjevima poziva, planirani su informativni sastanci sa organizacijama civilnog drustva zainteresiranim za prijavu za dodjelu mini grantova u sklopu projekta Bright4All – Osnovno pravo na obrazovanje.

 

Objavljeno u Vijesti
sreda, 05 septembar 2018 11:52

Prijavite se na kurs stranih jezika

Objavljeno u Vijesti

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici