Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
četvrtak, 11 april 2019 11:32

Međunarodni dan Roma obilježen i u Brčkom

U organizaciji Omadinskog centra „Vermont" 8. aprila svečano otvorena nova jedinica Dnevnog centra u prostorijama Romskog Doma u Brčkom.

Organizatori su ovom prilikom ujedno obilježili i Međunarodni dan Roma, koji se 8. aprila obilježava u cijelom svijetu.

Svečano otvorenje ovog objekta danas je na jednom mjestu okupilo pripadnike romske zajednice, predstavnike vladinih odjela, romske aktiviste , građane i nevladin sektor koji radi u interesu Roma na ovom području.

„Ovo je jedinstvena prilika da svoj rad u još većem nivou približimo zajednicama sa kojima radimo. Izuzetno smo ponosni na otvorenje nove jedinice i veoma je bilo važno da Vlada prepozna naš rad kao neophodan za zajednicu i druge građane. Sigurni smo da će ovaj projekat pokazati izuzetne rezultate i nastaviti sa širenjem ne samo u ovoj zajednici nego i na ostala područja gdje se iskaže potreba", istakao je Damir Radenković, direktor Omladinskog centra „Vermont".

Ovaj objekat, prema navodima organizatora će ubuduće predstavljati sigurno mjesto za djecu, a usluge koje će pružati za djecu će biti edukativnog, kreativnog i rekreativnog karaktera, dok će roditelji moći pristupiti savjetodavnim i pravnim uslugama za koje se iskaže potreba.

Rad Dnevnog centra za djecu zatečenu u skitnji i onoj u riziku da to postanu podržan je od strane Vlade Brčko distrikta i međunarodnih organizacija Gmbh (GIZ) - Njemačko društvo za saradnju i Save the Children.

Objavljeno u Vijesti

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici