Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
utorak, mart 19, 2019
četvrtak, 13 april 2017 13:33

„Zaštiti moja prava“

Obzirom na cilj  i misiju da unaprijedimo sigurnost građana i djece, Resursni centar sprovodi projekat „Zaštiti moja prava“, podržan od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice. Kroz ovaj projekat sprovedeno je istraživanje o stanju dječijih prava u Brčko distriktu,  te je održana prezentacija na istu temu  12.4.2017.godine u prostorijama  „Kutka“ Brčko distrikta BiH kojoj su prisustvovali : Policija Brčko distrikta BiH, Šef pedagoške institucije, pedagozi,psiholozi određenih škola, te predstavnici medija.

Objavljeno u Vijesti
četvrtak, 13 april 2017 10:51

Budžet za građane

Kako Omladinski centar „Vermont“  radi na aktivnijoj saradnji građana i Vlade Brčko distrikta BiH, aktivno se uključio održavanju konferencije pod nazivom „Budžet za građane-Upoznaj se i djeluj“ koja se održala u utorak 11.4.2017.godine u hotelu Europe-Sarajevo, sa željom da se isti sprovede i u Brčko distriktu.

Objavljeno u Vijesti
sreda, 12 april 2017 10:49

MEĐUNARODNI DAN DJECE ULICE

Međunarodni dan djece ulice, 12. april, obilježava se s ciljem podizanja svijesti i skretanja pažnje nadležnih institucija na problem djece uključene u život i rad na ulici, koja odrastaju bez odgovarajuće skrbi, uskraćena za osnovna ljudska prava i koja su često žrtve različitih oblika eksploatacije i nasilja. Ovaj značajan datum za djecu ulice ustanovljen je od strane Konzorcijuma za djecu, globalne međunarodne mreže posvećene ostvarivanju prava djece uključene u život i rad na ulici.

Objavljeno u Vijesti
utorak, 11 april 2017 09:45

Umjesto godina brojimo uspjehe!

Omladinski centar „Vermont“ danas slavi 24. godišnjicu rada. Rastućim entuzijazmom, kapacitetima i timom mladih ljudi koji slijede organizacijsku misiju, stvorili smo ambijent u kojem, umjesto godina brojimo uspjehe.

Zadovoljni korisnici, partneri i saradnici jesu pokretačka snaga koja nas iznova motiviše da budemo bolji i napravimo korak dalje. I dok slijedimo strateške i operativne ciljeve i fokusiramo pažnju u željenom pravcu, istovremeno stvarajući mondenska bića, malo je vremena da se stane i pogleda unazad.. No, danas, imamo izgovor!

Objavljeno u Vijesti
subota, 08 april 2017 13:53

Međunarodni dan Roma

Međunarodni dan Roma (8.4), dan proslave romske kulture i podizanja svijesti o problemima s kojima se Romi suočavaju.

Objavljeno u Vijesti
četvrtak, 06 april 2017 09:34

Gimnazijalci volontiraju u Dnevnom centru

Omladinski centar „Vermont“  u sklopu redovnih  aktivnosti, a u dijelu saradnje sa osnovnim i srednjim školama daje podršku realizacije projekta Građanin, koji sprovode  učenici trećeg razreda i biraju temu, te se zalažu za realizaciju iste, u okviru predmeta Demokratija i ljudska prava.  Jedna od tema jeste „Djeca kao rekviziti prosjačenja“.  Kroz ovu temu mladi pokušavaju suzbiti prosjačenje na području Brčko distrikta BiH.

Objavljeno u Vijesti

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici