Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019
utorak, 28 februar 2017 15:00

„U ZDRAVOM DUHU, ZDRAVO TIJELO“

Fakultet za psihologiju i Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta u „Bijeljini“ u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti gradske uprave Bijeljina, organizovali su četvrti po redu Sajam mentalnog zdravlja, pod nazivom „U zdravom duhu, zdravo tijelo“.

Objavljeno u Vijesti
četvrtak, 23 februar 2017 14:38

Sastanak sa šefom Odjeljenja za obrazovanje

Direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković, zajedno s predsjednikom udruženja građana „Romi na djelu“ Ćazimom Salihovićem, predsjednikom skupštine udruženja Jadrankom Đurićem, te Referentom za romska pitanja u Brčko distriktu Dajanom Đurić, učestvovao na sastanku kod šefa Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikta, Senada Osmića.

Objavljeno u Vijesti

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ), uz podršku Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ)GmbH, a u okviru SoRi projekta, realizovala je  dvodnevni trening „Filantropija i prikupljanje sredstava“.  Trening se održao u periodu od 13-17.02.2017.godine, u Brčkom.

Objavljeno u Vijesti

Otvoren poziv za stipendije srednjoškolcima (koji treba da maturiraju ili su već maturirali) iz zemalja u razvoju. Velika šansa za pomoć učenicima koji su odlični, ali iz finansijskih razloga se kolebaju da upišu fakultet u nekom većem gradu (Srbija i BiH su prihvatljive zemlje za studiranje).

Rok za apliciranje: 1. april 2017. godine

Objavljeno u Vijesti
Brčanskom srcu od srca - humanitarna akcija koja će se odvijati petkom i četvrtkom od 9:00 - 18:00 časova u školskom kabinetu u ulici Braće Ribnikar "Š" naselje za svrhu ima prikupljanje sredstava koji će ići u humanitarne svrhe za udruženje žena "Brčansko srce" i kupovinu lijeka G-132 učenici frizerskog smijera.
Objavljeno u Vijesti
petak, 10 februar 2017 08:42

Samoodbranom do samopouzdanja

Omladinski centar "Vermont" u saradnji sa Specijalnim jedinicama američke mornarice "FOKE" održao je po drugi put besplatan pokazni čas samoodbrane za žene. Pored specijalne američke jedinice, času je prisustvovao i KAPAP - Krav Maga instruktor, Slobodan Garić iz Brčkog.

Na času se imalo priliku naučiti osnovne tehnike i načine samoodbrane u odnosu na znatno snažnije napadače. Takođe, instruktori su učesnicama pokazali kako se ponašati u neugodnim situacijama, te kojim tehnikama žene mogu uticati na prevenciju i smirivanje sukoba. Naglašeno je, ipak, da je najbolji izbor za samoodbranu izbjegavanje opasnih situacija. Osim tehnika, žene su upoznate sa načinima ponašanja i razmišljanja u stresnim situacijama, te kako koristiti verbalnu i neverbalnu komunikaciju u sprječavanju napada.

Objavljeno u Vijesti

U četvrtak 9.2.2017. godine, pridružite nam se u prostorijama Gradskog Omladinskog centra, početkom od 17:00h na pokazanom času samoodbrane za žene. Instruktori su Specijalne jedinice američke mornarice "FOKE" i KAPAP - Krav Maga instruktor Slobodan Garić.

Objavljeno u Vijesti

Damir Radenković, direktor Omladinskog centra „Vermont“ je imao priliku učestvovati na sastancima s gradonačelnikom Brčko distrikta Sinišom Milić, te šefom Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđanom Blažić. Teme oba sastanka su bazirane na daljnjim koracima saradnje i aktivnostima prethodne i tekuće godine.

Objavljeno u Vijesti

Omladinski centar „Vermont“ je imao priliku ugostiti predstavnike Konfucijevog  instituta Univerziteta u Sarajevu. Razgovor se odvijao u smijeru dalje saradnje na polju kulture, upoznavanja s običajima i tradicionalnim obilježljima kineskih znamenitosti u Bosni i Hercegovini. Predstavnici ovog instituta su prepoznali potencijal i predložili različit repertoar aktivnosti koje bi se odvijale u narednom periodu u saradnji s našim centrom. Neke od aktivnosti bi se bazirale na sportskim manifestacijama, kursevima jezika, različitim izložbama usmjerenim na kinesku umjetnost i sličnim primjerima kojima bi se građani Brčko distrikta mogli upoznati s njihovom tradicijom.

Direktor Omladinskog centra „Vermont“  Damir Radenković navodi da mu je jako drago što su predstavnici kineske kulture i tradicije prepoznali Brčko kao grad u kojem ima mjesta i interesa za ovakve aktivnosti i našu organizaciju kao kvalitetnog partnera. U narednom periodu će se raditi na interesovanju šireg građanstva za kinesku kulturu i običaje, po kojima će se shodno tome i predlagati dalje aktivnosti.

Vrlo je bitno napomenuti  da ćemo na ovaj način povezati naša dva naroda u oblasti sporta, kulture, edukacije i privrede i time ojačati zajedničku saradnju.

Objavljeno u Vijesti

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici