Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019

Danas smo u saradnji sa Policijom Brčko distrikta BiH, organizacijama "Emmaus" iz Doboja i" Lara" iz Bijeljine organizovali uličnu akciju. Ulična akcija je održana povodom obilježavanja dana borbe protiv trgovine ljudima a pripremljeni informativni materijal je dijeljen kako bismo građanima podigli svijest o tome da je ovaj fenomen prisutan i u našem gradu. 

Omladinski centar „Vermont“ aktivno sarađuje sa drugim institucijama i ustanova na borbi protiv korupcije i trgovine ljudima, te zajedničkom uličnom akcijom smo građanima skrenuli pažnju da se i oni trebaju uključiti u akcije koje za cilj imaju prevenciju i smanjenje trgovine ljudima.

Objavljeno u Vijesti

Za potrebe projekta "Bright4All - Osnovno pravo na obrazovanje za svu djecu u Bosni i Hercegovini" objavljen je poziv za konsultanta za pružanje direktne pomoći radnim grupama i institucijama koje vode procese za uspostavu referalnih mehanizama za djelovanje u slučajevima napuštanja školovanja i obrazovnog procesa, u ciljanim zajednicama: Brčko Distrikt BiH, Bihać i Bijeljina.


Javni poziv možete pronaći na sljedećem linku:


https://nwb.savethechildren.net/jobs/job-details/146

Objavljeno u Vijesti

Povodom Dječije sedmice, djeca korisnici Dnevnog centra su posjetili frizerski kabinet JU „Poljoprivredne i medicinske škole“ u kojem učenici obavljaju praksu.

Djeca korisnici Dnevnog centra su većinom djeca iz marginalizovanih i ugroženih grupa, te nisu u mogućnosti da posjećuju frizerske i kozmetičke salone kako bi uživali usluge istih, te je bila prilika da im priredimo lijepu aktivnost kako bi im podigli svijest da smo svi jednaki i da zaslužujemo isti tretman u društvu.

Objavljeno u Vijesti

Omladinski centar „Vermont“ za djecu korisnike Dnevnog centra kontinuirano organizuje sportske aktivnosti sa klubovima i organizacijama Brčko distrikta BiH, a na jučerašnji dan je održan trening košarke sa košarkaškim klubom „Lavovi“. Trening je održan kao jedna u nizu aktivnosti koje smo pripremili povodom obilježavanja Dječije sedmice, a za cilj ima integraciju marginalizovanih i ugroženih grupa.

Košarkašice su svoje vještine, kao i ambiciju za bavljenjem sportom podijelile sa djecom korisnicima Dnevnog centra a i „zaigrale lopte“ sa njima kako bi ih što bolje podučile potezima i pravilima igre. Uprkos maloj razlici u godinama i manjoj fizičkoj spremnosti, djeca korisnici DC-a su se hrabro uhvatila u koštac sa profesionalcima i dobro se pokazala.Velikom broju djece Dnevnog centra je ovo prvi susret sa košarkom, stoga je veoma bitno bilo da na raspolaganju imaju uspješne košarkašice i trenera sa kojima su se kroz zajednički trening družili, te međusobnom komunikacijom usvajali značaj sporta za fizički i psihički razvoj svakog individualca. Kako to i priliči sportskim aktivnostima, svi učesnici su trening završili pravim košarkaškim tzv. „Lavovskim“ pozdravom.

Objavljeno u Vijesti

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici