Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019

Poziv na natječaj za foto esej i kratke priče za kampanju

„16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja 2011"

U cilju angažiranja mladih u izravno stvaranje i kreiranje kampanje „16 dana aktivizma 2011", Projektni ured UN WOMEN BiH objavljuje natječaj za foto esej i kratku priču koji će ocjenjivati žiri, i koji je otvoren za sve građane Bosne i Hercegovine od 18 do 30 godina starosti. Izabrat će se do 16 mladih koji će uzeti aktivno učešće i izraziti svoje vizije tokom ovogodišnje nacionalne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja (RZN)".

Odabrane osobe će pohađati dvodnevnu radionicu o rodno zasnovanom nasilju, fotografiji i pričanju priča. Nakon radionice, i u suradnji sa ekspertima u fotografiji i pričanju priča, svaki će od njih iskoristiti svoj talent i kreativnost da izradi jednu od 16 stranica E-Knjige 16 dana – Mladi kažu NE nasilju! za 2011. god.

Svaka djevojka odnosno mladić kreirat će jedan od odjeljaka e-Knjige, a dvoje najboljih će, osim toga, dobiti grant da počnu raditi na vlastitoj odabranoj i zanimljivoj priči na planu ukidanja spolno zasnovanog nasilja, koju će prezentirati tokom naredne 16-dnevne kampanje (godina 2012).

„16. dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja (RZN)" je međunarodna kampanja koja se odvija između 25. novembra/studenog (Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama i djevojčicama –VAWG) i 10. decembra/prosinca (Međunarodnog dana ljudskih prava), i simbolično povezuje nasilje nad ženama sa ljudskim pravima. 16-dnevna kampanja je korištena kao strategija za organiziranje pojedinaca i skupina širom svijeta koji pozivaju na ukidanje svih oblika nasilja nad ženama i djevojčicama.

Objavljeno u Javni pozivi
2
Sledeća
Kraj
Strana 2 od 2

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici