Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
Javni pozivi

Javni pozivi (35)

Ako ste mladi i ambiciozni, bez zaposlenja, a želite da radite, Radio Brčko ima za Vas ima pravu ponudu! Upražnjeno mjesto u području marketinga čeka mladu osobu koja je pozitivna, odgovorna, komunikativna, spremna za nove izazove, te da pravilno i tečno govori.

KNJIGOVODSTVENA AGENCIJA

„ABACUS-INTELDIGIT“ SP

Bosne Srebrene br.36

Tel: 065/539-812

Tel :  065/944-725

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

ORGANIZUJE KNJIGOVODSTVENI KURS ZA POČETNIKE SA PRAKTIČNIM RADOM U PROGRAMU

KURS OBUHVATA SLEDEĆE OBLASTI:

-robno knjigovodstvo (veleprodaja i maloprodaja)

-vođenje obaveznih evidencija za PDV obveznike (KUF, KIF...)

-obračun plata

-blagajničko poslovanje

-popunjavanje zakonski obaveznih obrazaca (1002, 1023....)

-popunjavanje PDV prijave

POČETAK PREDAVANJA: april 2013. godine

SVE DODANE INFORMACIJE NA GORE NAVEDENE TELEFONE.

CIJENA: 250KM (mogućnost plaćanja na rate)

četvrtak, 10 januar 2013 07:50

Aplikacija za sajam kreditiranja

Aplikacija za sajam kreditiranja 2013 po projektu "Volontiraj-kreditiraj".
ponedeljak, 29 oktobar 2012 14:30

Javni poziv

Omladinski savjet Republike Srpske, u saradnji sa Univerzitetskim preduzetničkim centrom Univerziteta u Banjoj Luci, poziva mlade ljude, 15 - 30 godina starosti, iz Banja Luke, Bijeljine, Rogatice, Vlasenice i Srebrenice da se prijave za učešće na seminaru iz oblasti omladinskog preduzetništva, koji će biti održan u Banja Luci, u periodu 8 - 11- novembar.  Seminar se realizuje u okviru projekta "Razvoj omladinskog preduzetništva" koji ima za cilj da doprinese većoj orijentisanosti mladih ka samozapošljavanju i njihovom osnaživanju za razvoj preduzetništva, odnosno pokretanja sopstvenog biznisa u lokalnim sredinama iz kojih dolaze. Ukoliko ste zainteresovani za učešće na seminaru iz oblasti omladinskog preduzetništva, molimo Vas da popunjeni prijavni obrazac pošaljete najkasnije do 03. novembra 2012 godine na mejl adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Broj učesnika je ograničen!


ponedeljak, 07 maj 2012 09:17

Poziv na međunarodni omladinski kamp

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Министарство просвјете Нижњиновгородског регионa Руске федерације вас позивају да се пријавите за учешће на „19. међународном омладинском кампу Лазурни" који ће се одржати у периоду од 22. јула до 4. августа 2012. године у Рекреативном омладинском центру Лазурни у Русији.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke: Javni poziv za podršku projektima iz oblasti obrazovanja i nauke

Na osnovu člana 56. Zakona o organizaciji organa uprave Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH", broj: 35/05), federalni ministar obrazovanja i nauke objavljuje

OBAVJEŠTENJE

o raspisivanju Javnog poziva za podršku projektima iz oblasti obrazovanja i nauke

U Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu odobrena su sredstva za finansiranje/sufinansiranje:

• programa i projekata iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u ukupnom iznosu od 1.900.000,00 KM,

• programa i projekata iz oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda u ukupnom iznosu od 1.841.000,00 KM i

• programa i projekata iz oblasti nauke od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine u ukupnom iznosu od 2.900.000,00 KM.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke raspisalo je Javni poziv za finansiranje/sufinansiranje programa iz oblasti obrazovanja i nauke za 2012. godinu. Tekst Javnog poziva objavljen je na web stranici Ministarstva www.fmon.gov.ba.

Prijava za finansiranje/sufinansiranje projekata popunjava se na odgovarajućem obrascu, koji je moguće preuzeti sa web stranice Ministarstva. Uz popunjenu prijavu podnosilac zahtjeva/projekta dužan je priložiti i svu neophodnu dokumentaciju navedenu u tekstu Javnog poziva, posebno za svaki program.

Podnosioci zahtjeva koji su već podnijeli svoju aplikaciju ovom Ministarstvu dužni su istu ponovo dostaviti i uskladiti s kriterijima iz Javnog poziva.

Prijavu sa svim prilozima u dva istovjetna primjerka treba poslati na adresu: Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, dr. Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, s obaveznom napomenom: za Javni poziv.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je 04. 05. 2012. godine.

Prijave uz koje nije dostavljena sva tražena dokumentacija kao i prijave koje nisu dostavljene u propisanom roku neće biti razmatrane.

Korisnici sredstava (obrazovne, naučne i druge ustanove i pojedinci nosioci projekta) koji za dodijeljena sredstva u prethodnom periodu ovom Ministarstvu nisu dostavili Finansijski izvještaj o namjenskom utrošku sredstava ili u dostavljenom Finansijskom izvještaju nisu pravdali cjelokupna dobivena sredstva, isti su dužni dostaviti najkasnije do roka odreñenog za dostavljanje prijava. U protivnom njihove prijave na ovaj Javni poziv neće biti razmatrane, a Ministarstvo će biti prisiljeno da putem nadležnih organa poduzme odgovarajuće mjere u skladu sa zakonom radi zaštite i namjenskog utroška dodijeljenih javnih sredstava. Evidencija korisnika sredstava koji nisu dostavili izvještaj o namjenskom utrošku sredstava (2008., 2009. i 2010. godina) objavljena je na web stranici Ministarstva.

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJEDLOGA PROJEKATA

UniCredit fondacija, zajedno sa UniCredit bankom, oglašava prvi javni poziv za finansiranje projekata u Bosni i Hercegovini. Ukupan iznos od €130.000 je raspoređen u dva fonda:

Fond za socijalno preduzetništvo je namijenjen za širenje postojećih prihodovnih aktivnosti ili socijalnih preduzeća kako bi se postigao održivi utjecaj, fokusiran na finansijsku održivost neprofitnih organizacija. UniCredit fondacija će dodijeliti €80.000 za najuspješnije projekte, a maksimalan iznos finansiranja po projektu je €20.000.

Fond za socijalnu inkluziju je namijenjen za podršku inovativnih socijalnih intervencija koje doprinose smanjenju socijalnog isključivanja i siromaštva, sa fokusom na zaštitu djece. UniCredit fondacija će dodijeliti €50.000 za najuspješnije projekte, a maksimalan iznos finansiranja po projektu je €10.000.

Uputstvo za apliciranje
Obrazac za prijavu – Fond za socijalno preduzetništvo
Obrazac za prijavu – Fond za socijalnu inkluziju
Prilog A – Budžet projekta

JAVNI POZIV

za raspodjelu sredstava granta namijenjenog za projekte mladih iz Budžeta Grada Mostara

I

Pravo učešća imaju:

- omladinska udruženja koja su registrovana u Bosni i Hercegovini i imaju sjedište na području Grada Mostara, a čiji projekti će se realizovati u interesu mladih Grada Mostara i na njegovoj teritoriji,

- neformalne grupe mladih (vijeća učenika srednjih škola sa područja Grada Mostara i dr.) uz administrativnu podršku ustanove ili udruženja sa sjedištem na području Grada Mostara.

ponedeljak, 31 oktobar 2011 08:33

The Fund for Investigative Journalism Grant

Description

The Fund for Investigative Journalism (FIJ) is currently accepting grant proposals from eligible applicants for investigative projects and books. Since FIJ was founded in 1969, it has awarded more than $1.5 million in grants to freelance reporters, authors and small publications, enabling the publication of more than 700 stories and broadcasts and some 50 books.

Grant

The average grant is $5,000. The Fund will pay for out-of-pocket expenses such as travel costs or public records document fees. The Fund grants will not cover grantees' writing fees or salaries, the costs of purchasing equipment, or other capital expenses.

Početak
Prethodna
1
Strana 1 od 3

P A R T N E R I



_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________



Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici