Greška
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 13124
Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
utorak, 11 novembar 2014 14:33

BIRAM DA VOLIM!

Napisano 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Danas je u prostorijama Omladinskog centra „Vermont“ otvorena Sedmica tolerancije koju provode NO HATE: Lokalni tim i mreža „Promoviši pozitivno“, a u okviru kampanje BIRAM DA VOL&M. Tim povodom održana je edukativna radionica na temu „Govor mržnje i njegove posljedice“. Ovoj radionici prisustvovalo je 30 učenika JU Poljoprivredne i medicinske škole iz Brčko distrikta.

Učesnici ove edukativne radionice imali su priliku da nauče da je govor mržnje svaka izjava koja priziva nasilje, mržnju i diskriminaciju protiv individua ili grupa, najčešće na osnovu njihove seksualne, rasne ili religijske pripadnosti. Bitno je naglasiti da se govor mržnje u BiH podvodi pod krivično djelo „Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrepeljivosti“. Učesnicima ove edukativne radionice naglašeno je da se ovakvi slučajevi govora mržnje na internetu prijave policijskog upravi, kako bi policija dalje mogla postupati, a u saradnji sa Odjeljenjem za visoko-tehnološki kriminalitet.

Podsjećamo, pored edukativne radionice predviđena je realizacija i drugih radionica, poput kreativne radionice, a Sedmica tolerancije se završava uličnom akcijom krečenja grafita, koja će se održati 18. novembra, te ovim povodom pozivamo sve mlade da daju svoj doprinos i učestvuju u ovoj aktivnosti.


Poslednji put izmenjeno utorak, 11 novembar 2014 14:45

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici