Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
četvrtak, 07 novembar 2013 07:23

OC Vermont u zelenom

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Zelena akcija" (HR) u saradnji s partnerima iz regije i svijeta započela je sa implementacijom projekta "ETNAR" (Energy, Transport and Natural Resources) koji za cilj ima povećanje kapaciteta NVO-a u izradi analiza, javnom zagovaranju i praćenju ključnih okolišnih reformi na regionalnom i nacionalnom nivou s posebnim naglaskom na energiji, transportu i prirodnim resursima. U sklopu ovog projekta organizovan je seminar na temu "EU i BiH okolišno zakonodavstvo i njegova primjena u praksi" u periodu od 06. do 07.11.2013. u Tuzli.

OC Vermont je prepoznao važnost ove tematike te planira raditi na javnom zagovaranju i praćenju napredka na lokalnom nivou. Takođe, važno je napomenuti da su predstavnici naše organizacije ujedino i predstavnici našeg grada.

Cilj seminara je upoznati učesnike sa setom pravnih alata iz regije i Bosne i Hercegovine koji su primjenjivi u procesima zagovaranja i lobiranja vezanih za okoliš i predstaviti EU horizontalno okolišno zakonodavstvo i primjere pravnih radnji vezanih za pitanja okoliša iz regije i EU. Putem dvodnevnog seminara, prisutni će imati priliku upoznati se sa istraživanjem „Zdravstvene i socio-ekonomske štete prouzrokovane spaljivanjem ugljena u termo-elektranama na području Tuzlanskog kantona" zatim „Pregled trenutnog stanja u BiH - Energija – Termoelektrane i emisije gasova - Kyoto protokol" te prezentacijom primjera pravnih radnji vezanih za pitanja okoliša iz regije i EU, primjera pravnih radnji vezanih za pitanja okoliša iz BiH te prezentacijom pravnih alata iz regije i Bosne i Hercegovine

Galerija slika

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici