Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
sreda, 06 novembar 2013 14:01

Akcija krečenja grafita na javnim ustanovama Brčko distrikta

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Omladinski centar „Vermont" u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca BiH i Policijom Brčko distrikta danas, 06.novembra tradicionalno je organizovao prekrečavanje grafita koji se nalaze na zgradama javnih ustanova Brčko distikta. Akcijom prekrečavanja obuhvaćene su zgrada Centra za mentalno zdravlje, sportske sale gimnazije, Druge osnovne škole, gradskog Omladinskog centra kao i javne česme kod Zavoda za zapošljavanje.

Kako su učesnici u ovoj akciji bili volonteri, još jednom se značaj volonterizma istakao kao značajan ekonomski resurs koji doprinosi izgradnji kapaciteta institucija i pojedinaca, doprinosi razvoju lokalne zajednice, utiče na ekonomski razvoj, te doprinosi smanjenju nezaposlenosti. Volonteri su kroz ovu akciju pozvali vršnjake da svoju kreativnost kao i svoj bunt ispoljavaju na drugi način, a ne na način kojim se kvari slika i izgled našeg grada.

Današnja akcija još jedna je u nizu uspješno realizovanih aktivnosti koje zajedničkim kapacitetima realizuju Omladinski centar „Vermont" i kancelarija OSCE-a u Brčko distriktu BiH po projektu „Promoviši pozitivno". Cilj ovog projekta je da promoviše toleranciju i sprečava sve oblike diskriminacije, te preventivno djeluje na sprečavanju incidenata motivisanih predrasudama.

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici