Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
nedelja, decembar 17, 2017
nedelja, 18 decembar 2011 12:21

Konačno udruženje Saveza izviđača Distrikta Brčko, Republike Srpske i Federacije BiH

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(14 glasova)

Konačno je održana osnivačka Skupština Saveza izviđača Bosne i Hercegovine, gdje su se udružili: Savez izviđača Distrikta Brčko BiH, Savez izviđača Republike Srpske i Savez izviđača Federacije. Osnivačka Skuština održana je u Sali Doma izviđača u Sarajevu u ulici Mehmed-paše Sokolovića br. 2. Ispred Saveza izviđača Distrikta Brčko prisustvovali su Damir Radenković – koji je izabran za podpredsjednika Skupštine Bosne i Hercegovine, Dragana Stanić, Saša Marković i Dragan Ristić koji su članovi nadzornog odbora Saveza izviđača BiH ispred Saveza izviđača Distrikta.

Prisustvo mnogobrojnih članova Saveza izviđača iz različitih zemalja dali su jučerašnjoj skupštinu doprinos u smjeru razvoja demokratije i civilnog društva. Delegacije iz pomenutog Saveza iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, te iz svjetske organizacije izviđača poznatije pod imenom WOSM (World Organization of Scouts Movement) su prisustvovali Izboru petočlanom perijedsjedništvu Saveza izviđača BiH, izboru Radnih tjela Skupštine, usvajanju dokumenata Saveza izviđača BiH ( statuta i programa rada SIBiH-a za 2012. godinu) i donošenju smjernica za dalji rad SIBiH-a.

Za predsjednika Saveza izviđača BiH izabran je Dragan Gnjatić, podprjesednica je Emira Kršlak, predsjednik Skuštine Saveza izviđača Midhat Buljubašić, podpredsjednik Skupštine Damir Radenković iz Saveza izviđača Distrikta Brčko, u nadzorni odbor ispred Saveza izviđača Distrikta izabran je Dragan Ristić, načelnik za obrazovanje kadrova Ivan Klašnić, načelnik za program Adnan Badnjević, komesar za međunaradnu saradnju Hana Pašić.

Mislija izviđačkog Saveza u Distriktu dobrovoljan, nepolitički, obrazovni pokret koji okuplja sve uzraste bez obzira na rasu, vjeru ili bilo koju drugu razliku, u cilju što naprednijeg razvijanja fizičke, umne i društvene sopsobnosti kod mladih ljudi. Navedeno osnovano udruženje SIBIH će poboljšati, unaprijediti i ubrzati rad izviđača kako u Distriktu tako i širom Bosne i Hercegovine. Vizija novoformiranog Saveza izviđača BiH je da doprinos koji se ogleda u izgradnji boljeg svijeta, međuljudskih odnosa a sve u skladu promjena i zahtjeva koje diktira moderno društvo. S tim u vezi program koji će biti sproveden u cilju druženja i jačanja međunarodne saradnje i međuljudskih odnosa će se održati od 4 – 12 avgusta 2012. godine (Verona – Veneto) u Italiji.

Poslednji put izmenjeno utorak, 20 decembar 2011 07:51

Galerija slika

233 komentara

Početak
Prethodna
1

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici

Prijatelji OC Vermont