Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, januar 23, 2019
petak, 07 oktobar 2011 11:11

KONKURS ZA KAMP SLOBODNA ZONA JR

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

OTVARA SE KONKURS ZA KAMP SLOBODNA ZONA JR

Filmski festival Slobodna zona i produkcija Fade In iz Zagreba otvaraju konkurs za prijavu na Treći kamp angažovanog dokumentarnog filma Slobodna zona Junior. Kamp će se održati na Paliću u periodu od 9. do 23. januara 2012. godine i namenjen je učenicima i učenicama srednjih škola koji filmskim jezikom i estetikom žele da protumače aktuelne društvene i političke kontekste i istraže aspekte kreiranja društveno angažovanog filma. Polaznici i polaznice uz pomoć profesionalnih filmskih radnika i radnica iz Srbije i regiona imati priliku da se upoznaju sa različitim aspektima filmskog stvaralaštva: pisanjem scenarija, dramaturgijom, režijom, montažom, kamerom, novim medijima, snimanjem i dizajnom zvuka, sa posebnim osvrtom na istoriju i primere angažovanog dokumentarnog filma.

Od ove godine, konkurs za učešće na Kampu otvoren i za učesnike i učesnice iz čitavog regiona, odnosno zemalja bivše Jugoslavije, čime se otvara prostor za ispitivanje dometa koje interkulturalni dijalog može da dosegne u ovom trenutku. Učesnici i učesnice kampa će se baviti filmskim stvaralaštvom u svojim lokalnim sredinama, i u prve dve nedelje kampa će imati priliku da se upoznaju i rade sa regionalnim predavačima i predavačicama koji će im preneti svoje dragoceno znanje.

Prošlogodišnji učesnik i pobednik kampa Slobodna zona Jr, sedamnaestogodišnji Nikola Polić iz Loznice, je zahvaljujući pobedi u izboru za najbolji scenario snimio svoj prvi dokumentarac „Nevidljive". Ovaj film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem izdanju festivala Slobodna zona, dobitnik je godišnje nagrade Ministarstva rada i socijalne politike za najbolji dokumentarni film ili emisiju o seksualno i rodno zasnovanom nasilju, a svojim sadržajem obrađuje temu položaja seksualnih radnica u Srbiji.

Svi zainteresovani kandidati i kandidatkinje mogu se prijaviti na konkurs u periodu od 01. oktobra do 15. novembra 2011. godine. Ideje za film i kontakt podaci mogu se poslati putem e-maila na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , poštom na adresu Kulturni centar Rex, Jevrejska 16, 11000 Beograd sa naznakom Za Slobodnu zonu ili faksom na +381 (0)11 3284 534.

Za više informacija pišite na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili pozovite Kulturni centar Rex putem telefona +381 (0)11 3284 534.

----------------------------------------------------------------------

Projekat finansiran od strane Evropske Unije u okviru projekta "Podrška civilnom društvu" u saradnji sa Fondom B92 i Ambasadom Norveške.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici