Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
petak, februar 15, 2019
četvrtak, 29 septembar 2011 07:18

Tuzla: Konkurs/natječaj za idejno rješenje logotipa projekta Re:ACTIVate

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Alter Art iz Travnika i Tuzla Live iz Tuzle raspisuju javni konkurs/natječaj za idejno rješenje logotipa projekta Re:ACTIVate.

Cilj projekta Re:ACTIVEate je ojačati kapacitete mladih ljudi i olakšati pristup globalnim tržištima kreativnih proizvoda/usluga na lokalnom i regionalnom nivou. U sklopu projekta koji traje do kraja februara/veljače 2012. godine, u Tuzli će se realizirati aktivnosti:1) uređenje prostorije za probe tuzlanskih bendova u J.U. „Dom Mladih", 2) „Škola za mlade bendove", 3) „Škola za tonce", 4) Kurs za organizatore muzičkih događaja i 5) osposobljavanje lokalne organizacije za nastavak aktivnosti nakon završetka projekta.

Projekat Re:ACTIVate se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije II – LOD II" kojeg finansira Evropska unija u iznosu od 1,5 miliona eura.

Pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani od 16 do 30 godina starosti, državljani Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Tuzli. Naročito ohrabrujemo mlade dizajnere koji nisu do sada javnosti pokazali svoje radove da se prijave.

Prijedlog idejnog rješenja logotipa, treba da ispunjava sljedeće uslove:

* da bude u potpunosti originalan i vizuelno upečatljiv

* da je aplikativan (da se umanjenjem ne gubi kvaliteta)

* da simbolizira i afirmiše ideju projekta

* da bude u tekstualnom, simboličkom, apstraktnom ili ilustrativnom obliku, ili da bude u kombinaciji istih

* da učesnik ima potpuno autorsko pravo na datom prijedlogu idejnog rješenja logotipa

Potrebno je dostaviti prijedlog za idejno rješenje logotip u formatima: jpg, ai, cdr i psd.

Rok za dostavljanje je četvrtak, 29.9.2011. godine do 24:00 sata. Radovi se dostavljaju u elektronskoj formi kao attachment na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . U nazivu poruke treba da stoji: Prijedlog rjesenja logotipa, a u tijelu poruke: Ime, prezime autora i datum rođenja (neće biti nigdje objavljen).

Odluku o najuspješnijem idejnom rješenju logotipa donijeće komisija sastavljena od predstavnika Alter Art-a i Tuzla Live. Odluka će biti objavljena 30.9.2011. godine. Komisija zadržava pravo da ne nagradi niti jedno idejno rješenje ako nisu ispunjeni svi zahtijevani uslovi iz konkursa/natječaja.

Autor odabranog rješenja dobija nagradu od bruto 600 KM. Alter Art kao korisnik, odabirom i isplatom novčane nagrade postaje isključivi nosilac prava iskorištavanja logotipa predmetno, prostorno i vremenski neograničeno. Autor odabranog idejnog rješenja logotipa će biti dužan da potpiše izjavu o bezuslovnom prenosu prava intelektualnog vlasništva na Alter Art.

Ovaj tekst ne odražava nužno stavove Europske unije niti Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Alter Art-a Travnik.

Više informacija:

Alter Art

Bosanska 45, Travnik

Tel: +387 (0)30 510 251

E-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Web: www.alterart.ba

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici