Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
sreda, 27 mart 2019 10:58

Radenković -Uvezivanje svih aktera ključno za efikasnu borbu protiv korupcije Istaknut

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Direktor Omladinskog centra „Vermont“, Damir Radenković danas je kao predstavnik nevladinog sektora Brčko distrikta, i jedan od ključnih aktera kada se govori o prevenciji korupcije u našem gradu dao svoj doprinos na državnoj konferenciji održanoj u Sarajevu od strane Misije OSCE-a.

Cilj konferencije je spoznati mogućnosti informaciono-komunikacionih tehnologija u prevenciji korupcije kroz razmjenu znanja i najboljih praksi među domaćim akterima i gostima iz regije. U sklopu konferencije predstavljeni su nalazi monitoringa upravljanja javnim financijama, fokusirajući se posebno na pregled praksi u pružanju podrške organizacijama civilnog društva.

„Pored razmjene iskustva, koja ja uvijek veoma značajna, pogotovo u poslu kojim se mi bavimo, neophodno je razviti i nove ideje. Održana konferencija predstavljala je izuzetnu priliku da se referišemo o trenutnoj situaciji kada se govori o korupciji i prevenciji iste. Mišljenja smo da je neophodno uvezivanje svih aktera i međusobno djelovanje kako bi se efikasnije djelovalo na suzbijanje korupcije u svim njenim pojavnim oblicima,“- istakao je Radenković u svom obraćanju.

Ambasador Misije OSCE-a u BiH Gdin Bruce Benton rekao je da je jedan od ciljeva održavanja konferencije doprinos jačanju napora za borbu protiv korupcije u institucijama Bosne i Hercegovine na svim nivoima vlasti i ima za cilj povećanje učešća civilnog društva u borbi protiv korupcije.

Poslednji put izmenjeno sreda, 27 mart 2019 12:37

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici