Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, mart 18, 2019
ponedeljak, 11 mart 2019 12:07

Održan Okrugli sto na temu Prava nacionalnih manjina u BiH

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Omladinski centar „Vermont“ je prisustvovao Okruglom stolu koji se održao danas, 11.3.2019. godine u hotelu „Jelena“. Tema okruglog stola je „Prava nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini“. Učesnicima okruglog stola se obratio i Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Okrugli sto je održan u sklopu programa ROMACTED „Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou“, zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope koji se implementira u Srbiji, Albaniji, Crnoj Gori, Makedoniji, Turskoj, Kosovu i Bosni i Hercegovini. Ovo je najveći projekt koji uključuje Rome na lokalnom nivou i u BiH se implementira od 8. decembra 2017.godine do 30.aprila 2020.godine, a provodi se u 10 općina - Bijeljina, Brčko, Donji Vakuf, Gradiška, Kakanj, Prnjavor, Visoko, Vukosavlje, Tuzla i Travnik.

Na okruglom stolu učestvovali su još i predstavnici ostali nacionalnih manjina u Brčko distriktu BiH: UG „Romi na djelu“, Udruženje Makedonaca „Vardar“, Udruženje Crnogoraca P.P. Njegoš, UG „Sjedinjene nacionalne manjine“.

Predsjednik UG „Romi na djelu“ Ćazim Salihović je izjavio da je jako bitno govoriti o o izazovima sa kojima se Romi susreću, njihovim problemima vezanim za socijalnu situaciju, siromaštvo, pristup zdravstvenoj zaštiti i nezaposlenosti.

Poslednji put izmenjeno ponedeljak, 11 mart 2019 12:27

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici