Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
utorak, mart 19, 2019
utorak, 05 mart 2019 14:13

OC "Vermont" - anketiranje poslodavaca 2019. Istaknut

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kako bi zaustavili odlazak mladih iz zemlje, neophodno je uskladiti sistem obrazovanja i zapošljavanja našeg grada. Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u saradnji sa timom Omladinskog centra ″Vermont″ i ove kao i proteklih nekoliko godina sprovodi različite aktivnosti karijernog savjetovanja i aktivnog traženja posla, kako bi se zadovoljile potrebe školaraca, studenata, nezaposlenih lica i privrede Brčko distrikta BiH.

Intenzivno radimo na pripremanju programa ″Treba da znaš″ u sklopu karijernog usmjeravanja i savjetovanja, gdje ćemo izvršiti anketiranje poslodavaca, obraditi i istražiti informacije o njihovim iskustvima sa zapošljavanjem, te budućim planovima i potrebnim profilima. Tokom terenskog istraživanja, biće obuhvaćeni svi tipovi i oblici preduzeća, što uključuje male, srednje i velike privrednike. Stavovi, mišljenja i sugestije koje će nam poslodavci iznijeti u ovoj anketi, pružiće nam uvid u realnu sitaciju na tržištu rada, sistemu obrazovanja i njihovoj međusobnoj povezanosti.

Cilj ankete je identifikacija neusklađenosti između ponude i potražnje u pogledu obrazovanja, znanja i vještina, kako bi se na osnovu prikupljenih podataka formirale mjere koje su neophodne na uticanje povećanja strukture zaposlenosti.

Anketiranje poslodavaca i analiza prikupljenih podataka, kao i rezultati koje ćemo dobiti, poslužiće za unapređivanje usluga posredovanja na tržištu rada i mjera aktivne politike zapošljavanja – savjetovanje, usmjeravanje, te stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba prema potrebama tržišta rada na području Brčko distrikta BiH.

Poslednji put izmenjeno utorak, 05 mart 2019 14:49

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici