petak, 19 oktobar 2018 08:27

Uličnom akcijom smo obilježili Dan borbe protiv trgovine ljudima

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas smo u saradnji sa Policijom Brčko distrikta BiH, organizacijama "Emmaus" iz Doboja i" Lara" iz Bijeljine organizovali uličnu akciju. Ulična akcija je održana povodom obilježavanja dana borbe protiv trgovine ljudima a pripremljeni informativni materijal je dijeljen kako bismo građanima podigli svijest o tome da je ovaj fenomen prisutan i u našem gradu. 

Omladinski centar „Vermont“ aktivno sarađuje sa drugim institucijama i ustanova na borbi protiv korupcije i trgovine ljudima, te zajedničkom uličnom akcijom smo građanima skrenuli pažnju da se i oni trebaju uključiti u akcije koje za cilj imaju prevenciju i smanjenje trgovine ljudima.

Informativnim materijalom i razgovorom smo poticali da se čak i sve sumnje u vezi bilo kojeg oblika trgovine ljudima prijave Policiji ili nama – Nevladinoj organizaciji koja takođe djeluje u ovoj oblasti. Informativni materijal smo takođe dijelili i srednjoškolcima koji su prisustvovali našem predavanju o trgovini ljudima koje je održano u Domu kulture za učenike sve četiri srednje škole Brčko distrikta BiH.

Informativni materijal je, kao i ulična akcija podržan od strane Deutsche Gesellschafr fur Internationale Zusammenarbeit (GiZ) GmbH.

Poslednji put izmenjeno petak, 19 oktobar 2018 08:38