Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
četvrtak, 04 oktobar 2018 06:20

Održan trening košarke povodom obilježavanja Dječije sedmice

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Omladinski centar „Vermont“ za djecu korisnike Dnevnog centra kontinuirano organizuje sportske aktivnosti sa klubovima i organizacijama Brčko distrikta BiH, a na jučerašnji dan je održan trening košarke sa košarkaškim klubom „Lavovi“. Trening je održan kao jedna u nizu aktivnosti koje smo pripremili povodom obilježavanja Dječije sedmice, a za cilj ima integraciju marginalizovanih i ugroženih grupa.

Košarkašice su svoje vještine, kao i ambiciju za bavljenjem sportom podijelile sa djecom korisnicima Dnevnog centra a i „zaigrale lopte“ sa njima kako bi ih što bolje podučile potezima i pravilima igre. Uprkos maloj razlici u godinama i manjoj fizičkoj spremnosti, djeca korisnici DC-a su se hrabro uhvatila u koštac sa profesionalcima i dobro se pokazala.Velikom broju djece Dnevnog centra je ovo prvi susret sa košarkom, stoga je veoma bitno bilo da na raspolaganju imaju uspješne košarkašice i trenera sa kojima su se kroz zajednički trening družili, te međusobnom komunikacijom usvajali značaj sporta za fizički i psihički razvoj svakog individualca. Kako to i priliči sportskim aktivnostima, svi učesnici su trening završili pravim košarkaškim tzv. „Lavovskim“ pozdravom.

Sportskim aktivnostima prodiremo kroz socijalnu izolaciju kojoj su povratnici, marginalizovane i ugrožene grupe izloženi a samim bavljenje sportom djeca stiču samopouzdanje, te se uče timskom duhu „svi za jednog – jedan za sve“ koji potpomaže prevazilaženju predrasuda prema različitostima a samim tim i osjećaju jednakosti.

Bitno je napomenuti da su aktivnosti Dnevnog centra a naročito sve organizovane aktivnosti povodom obilježavanja Dječije sedmice podržane od strane organizacija Save the Children i Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GiZ) GmbH.

Poslednji put izmenjeno četvrtak, 04 oktobar 2018 12:46

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici