Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
utorak, 25 septembar 2018 13:22

OC "Vermont" radi na podizanju kapaciteta organizacija civilnog društva

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tokom trodnevnog boravka u Bihaću, tim Omladinskog centra „Vermont“ je radio na  osnaživanju organizacija civilnog društva, u okviru drugog u nizu treninga za OCD sa područja  Bihaća, Bijeljine i Brčko distrikta BiH. Isti je sproveden u partnerstvu sa organizacijama "Žene sa Une" i "Save the Children" na temu „Uspostavljanje inovativnih usluga za djecu iz ranjivih grupa“. Predavači su bili mr. sci. Jasmina Hasanagić i doc. dr. sc. Perica Ivanek.

Trodnevni trening organizovan je u okviru projekta „Bright4All – Osnovno pravo na obrazovanje za svu djecu u Bosni i Hercegovini“, sa ciljem animiranja lokalnih nevladinih organizacija da prepoznaju ulogu u rješavanju problema napuštanja obrazovanja, te da se osnaže na aktivnije uključivanje u rad na prevenciji ranog napuštanja obrazovanja. Pored toga, cilj je podstaći nevladine organizacije da djeluju zajednički sa  partnerskim organizacijama „Žene sa Une“ i OC „Vermont“ u zagovaranju na realizaciji preporuka istraživanja i promociji značaja obrazovanja za svu djecu.

Ovo je bila prilika da umrežavanjem sa drugim organizacijama, te usavršavanjem osoblja, doprinesemo razvijanju kapaciteta organizacija i samim tim, otvorimo brojne mogućnosti za rad na aktuelnim problemima u zajednicama. Pored toga, po ovom projektu, OCD imaju priliku da se prijave na aktuelan janvni poziv za dodjelu mini grantova za razvoj, uspostavljanje i promociju inovativnih rješenja za pružanje usluga na nivou lokalnih zajednica za djecu koja su napustila obrazovanje i djecu u riziku od ranog napuštanja školovanja na ciljanim lokacijama. Grantovi se dodjeljuju u ukupnoj vrijednosti od 60.000 eura, po 20.000 eura za svako od tri područja - Bihać, Bijeljina i Brčko Distrikt. 

Poslednji put izmenjeno utorak, 25 septembar 2018 13:54

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici