Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, jun 24, 2019
utorak, 18 septembar 2018 07:52

Poziv za OCD na informativne sastanke

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Save the Children, je u saradnji sa partnerskim organizacijama Udruženje „Žene sa Une“ iz Bihaća i Omladinski centar „Vermont“ iz Brčkog, objavio poziv lokalnim organizacijama civilnog društva da se prijave za dodjelu mini grantova za razvoj, uspostavljanje i promociju inovativnih rješenja za pružanje usluga na nivou lokalnih zajednica za djecu koja su napustila obrazovanje i djecu u riziku od ranog napuštanja školovanja na ciljanim lokacijama.

Poziv je dostupan na ovom linku: https://nwb.savethechildren.net/bs/news/poziv-lokalnim-organizacijama-da-se-prijave-za-dodjelu-mini-grantova-za-sprječavanje-napuštanja

 

S ciljem pružanja dodatnih informacija o samom pozivu, tehničkim i drugim zahtjevima poziva, planirani su informativni sastanci sa organizacijama civilnog drustva zainteresiranim za prijavu za dodjelu mini grantova u sklopu projekta Bright4All – Osnovno pravo na obrazovanje.

 

Informativni sastanci će se održati u periodu između 20-21.09.2018.godine u Brčkom, Bijeljini i Bihaću, i to prema sljedećem rasporedu:

 

  • 20.septembra 2018.g. Brčko, u vremenu od 14.00 – 16:00 sati, u prostorijama OC Vermont, Brcko, Trg pravde 18, Brčko distrikt BiH

 

  • 21.septembra 2018.g. Bijeljina, u vremenu od 10:00 – 12.00 sati, u Sali gradske uprave Bijeljina, Trg Kralja Petra I Karađorđevića 1

 

  • 21.septembra 2018.g. Bihać, u vremenu od 15:00 – 17:00 sati, u hotelu Emporium, Bihać, ul. Dr. Irfana Ljubijankića 90

 

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta „Bright4All - Osnovno pravo na obrazovanje za svu djecu u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Evropska unija u iznosu od 350.000 eura.

 

Cilj projekta je da se pored utvrđivanja uzroka odustajanja od obrazovanja i obezbjeđivanja podataka o obimu ovog problema u tri ciljane regije (Unsko-sanski kanton, Tuzlanski kanton - FBiH, Prijedor i Bijeljina – RS i Distrikt Brčko BiH), upozori na nedostatak sistemskog pristupa ovom problemu i iniciraju sistemska rješenja za sprečavanje ranog napuštanja školovanja među djecom iz ranjivih grupa u Bihaću, Bijeljini i Distriktu Brčko BiH.

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici