Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, april 24, 2019
četvrtak, 10 maj 2018 13:38

Sigurnost na putevima – radionica za djecu

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Obilježavanje UN Sedmice globalne sigurnosti u saobraćaju je u toku. Tim povodom, u sklopu mini kampanje „Road Safety“ danas je u Dnevnom centru za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici održana radionica na temu „Sigurnost na cesti“. Radionica je održana u sardanji sa organizacijom „Save the Children“ i AMS za područje RS i Brčko distrikta BiH.

Ovom prilikom je predavač Darko Stanković, master inženjer saobraćaja, približio saobraćajne propise korisnicima Dnevnog centra, te na veoma zanimljiv i ilustrativan način objasnio važnost poštovanja istih. Radionici je prisustvovala i gosp. Dragica Radivojević, sekretar auto-moto društva Donji Žabar.

O mini kampanji

Generalna skupština Ujedinjenih Nacija je period od 2011. do 2020. godine proglasila decenijom djelovanja na sigurnost drumskog saobraćaja, prepoznavajući ogroman globalni problem smrtnosti i ozljeđivanja na putevima. Ovim se daje prioritet prevenciji i sigurnosti u saobraćaju kako bi se spasili milioni života, te spriječila milionska ozljeđivanja i invaliditeti. Prema predviđanjima u deceniji od 2011. do 2020. godine, uz angaživanje svih relevantnih institucija na prevenciji saobraćajnig nezgoda na putevima, može se spriječiti stradanje 5 miliona života i teško povređivanje 50 miliona osoba.

Globalna kampanja Ujedinjenih nacija na putevima se zvanično obilježava u mjesecu maju svake druge godine i nije predviđena za 2018.godinu, ali je odlučeno da organizacija „Save the Children“, a uz podršku BIHAMK za područje FBiH i AMS RS za područje RS i Brčko distrikta BiH, te Omladinskog centra „Vermont“ žele da doprinesu podizanju svijesti.

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici