petak, 10 novembar 2017 11:36

KINESKA AMBASADA U POSJETI OMLADINSKOM CENTRU "VERMONT"

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnik Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini, ekonomski i komercijalni savjetnik Xie Yu zajedno sa predstavnicima lokalnih kineskih privrednika posjetio je Omladinski centar „Vermont“ kako bi se dogovorile zajedničke aktivnosti s temeljnim ciljem pružanja podrške lokalnim kineskim privrednicima i kineskim doseljenicima u našoj zajednici.

Jedna od niza aktivnosti o kojima se diskutiralo bilo je pokretanje škole kineskog jezika za zainteresirano građanstvo Brčko distrikta te škole lokalnog jezika za kineske govornike našeg područja. S tim u vezi, organizirati će se niz aktivnosti koje promoviraju kinesku kulturu i tradiciju kako bi se omogućila lakša integracija kineskog stanovništva u lokalnu zajednicu. Sve aktivnosti bi se sprovodile u Kancelariji za pomoć kineskim doseljenicima čiji bi bazni zadatak bio pružanje administrativne pomoći kineskim privrednicima u Brčko distriktu, povezivanje sa institucijama relevantnim za njihovo poslovanje te povezivanje sa lokalnim privrednicima.

Direktor OC „Vermont“ Damir Radenković  izrazio je zahvalnost za zainteresiranost Ambasade NR Kine za aktivnosti koje planiramo sprovesti u lokalnoj zajednici, naglašavajući pri tom važnost njihove podrške pri promicanju važnosti širenja i unapređenja poslovanja kineskih privrednika među građanstvom naše lokalne zajednice.