Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019
utorak, 25 jul 2017 11:01

Novi projekat Omladinskog centra „Vermont“ u borbi protiv korupcije

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Omladinski centar „Vermont“ kao članica mreže „ACCOUNT“ počinje sa implementacijom projekta borbe protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru, koji ima za cilj monitoring i prikupljanje podataka od samih zaposlenih i menadžmenta u institucijama Brčko distrikta BiH, kako bi se razvila potencijalna rješenja i otkrili bitni segmenti u borbi protiv korupcije.

Negativni uticaji koji se događaju pri zapošljavanju kao što su mito, „stranačko zapošljavanje“, „usluga za uslugu“ i drugi oblici su niz nezakonitosti koji nisu u skladu sa Pravilnikom o zapošljavanju. Kroz različite mehanizme možemo spriječiti zloupotrebu zakona, no vrlo je bitno poći od početnih koraka koji bi vodili ka većim zamacima kada je u pitanju korupcija pri zapošljavanju u javnom sektoru. Upravo zbog svega navedenog, Omladinski centar „Vermont“ će sprovoditi niz aktivnosti koje se tiču prikupljanja i obrade podataka o strateškim antikorupcionim dokumentima i njihovoj implementaciji u organima javne uprave, javnim ustanovama i institucijama u Brčko distriktu BiH.

Centar za razvoj medija i analize (CRMA) kao nosilac i INFOHOUSE kao glavni partner programa Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT, koji je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), podržali su projektni prijedlog Omladinskog centra „Vermont“ usmjeren na aktivnosti monitoringa i izvještavanja o korupciji u oblasti zapošljavanja u javnom sektoru, te se sa implementacijom projektnih aktivnosti počinje već od avgusta mjeseca.

Omladinski centar „Vermont“ na ovaj način pokazuje svoj kvaliltetan rad koji je priznat od strane donatora i lokalne zajednice. Rezultati od većeg značaja za društvo se očekuju kada se cijela loklna zajednica uključi u proces borbe protiv korupcije zajedno sa našim Omladinskim centrom, rekao je direktor organizacije Damir Radenković.

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici