Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019
četvrtak, 06 jul 2017 06:36

MLADI UČE PISATI PROJEKTE

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U prostorijama Omladinskog centra „Vermont“ je održano predavanje na temu pisanje projekata za mlade osobe, u kojem su učestvovali odabrani učenici  iz „ Mreže Savjeta Vijeća Učenika Brčko Distrikta“.

Cilj predavanja jeste unapređenje sposobnosti pisanja projekata tj. da mladi realiziraju svoje ideje i samim tim budu uspješni kao organizacija. Kroz ovu jednodnevnu edukaciju koju je održao tim stručnjaka Omladinskog centra „ Vermont“, učesnici su imali priliku da prođu kroz formu pisanja projekata, te tako steknu nova znanja i iskustva koja će im biti od ključne važnosti za njihovu organizaciju i građenje boljih i kvalitetnih kapaciteta. Na navedenoj aktivnosti su učesvovali članovi „Mre SVUD“, organizacije koja još uvijek mlada organizacija i kojoj je jako bitna posvećenost pisanju i apliciranju na domaće i međunarodne projekte. Polaznici edukacije za izradu projektnih prijedloga savladat će osnovne pojmove EU programa, te se upoznati sa čestim problemima i greškama koje se pojavljuju u pripremi projektne dokumentacije i provođenje projekta. Učesnici organizacije „Mre SVUD“ također su naučili kako pravilno aplicirati na projektne prijedloge, te kako implementirati projekat u skladu sa svim pravilima i procedurama.

Omladinski centar „Vermont“ je još jednom pokazao kako ovakva edukativna predavanja imaju veliku ulogu u edukovanju mladih ljudi.

Poslednji put izmenjeno četvrtak, 06 jul 2017 06:39

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I



_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________



Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici