Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019
sreda, 05 jul 2017 08:10

OKRUGLI STO NA TEMU BORBE PROTIV KORUPCIJE

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kao predstavnik nevladinih organizacija, direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković, učestvovao je u radu Okruglog stola na temu „Mehanizmi za borbu protiv korupcije u BiH“, koji je u ponedjeljak organizovala Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine Brčko distrikta.

Cilj događaja je da se učesnicima predstave institucionalni mehanizmi, odnosno zakonska regulativa koja ima bitnu ulogu u borbi protiv korupcije, kao i otvaranje foruma koji bi služio za diskusiju, kako bi se moglo uvidjeti koji su to problemi sa kojima se ljudi susreću i na koji način se oni mogu otkloniti. Ovom prilikom Damir Radenković, izjavio je da Brčko distrikt BiH zaostaje za entitetima po pitanju borbe protiv korupcije, te se nada da će se donošenjem novih mehanizama i usvjanjem preostala dva zakona iz seta antikoruptivnih mjera poboljšati stanje na našem području.

Okrugli sto organizovan je uz podršku Državne agencije za borbu protiv korupcije, Misije OEBS-a i kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH, te je zajednička poruka sa ovog događaja da se u borbu protiv korupcije moraju uključiti svi nivoi vlasti u BiH, ali i institucije i pojedinci jer se samo tako mogu postići konkretni rezultati.

Nadamo se da će ovo biti podsticaj kako bi se set antikoruptivnih zakona u što kraćem roku usvojio i Brčko distrikt BiH krenuo u korak sa enititetima u borbu za suzbijanje korupcije na nivou cijele BiH.

Omladinski centar „Vermont“ je učestvovanjem u radu Okruglog stola, kao i sprovođenjem niza aktivnosti pokazao da, u okviru svoje djelatnosti, intenzivno radi na suzbijanju i prevenciji korupcije, te na taj način doprinosi izgradnji sigurnijeg društva.

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici