Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019
četvrtak, 01 jun 2017 09:31

„VRTIĆI ZA SVE-DUG PUT DO CILJA“

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na Konferenciji održanoj juče u Sarajevu, predstavnik Omladinskog centra „Vermont“ Asmir Husić, predstavio je izvještaj o problemima sa kojima se susreću pripadnici romske populacije na području Brčko distrikta. Sa stručne strane, referent za pitanja Roma u Odjelu za obrazovanje Brčko distrikta, g-đica Dajana Đurić, iznijela je mišljenje o saradnji vladinog i nevladinog sektora o pitanjima romske populacije.

Konferencija je održana u sklopu projekta „Povećanje stope upisa djece u predškolske ustanove u pet opština sa posebnim naglaskom na romsku djecu.“ Navedeni projekat realizuje „Kali Sara – Romski informativni centar“ uz finansijsku pomoć UNICEF-a.

Glavna tema iste je implementacija okvirnog zakona o predškolskom obrazovanju, kurikulum, podrška djeci, roditeljima, kao i institucijama sa ciljem povećanja upisa djece u predškolske ustanove iz socijalno ugroženih kategorija, s posebnim akcentom na romsku djecu.

Konferenciji su se odazvali i predstavnici Ministarstva obrazovanja svih nivoa, opština, Pedagoških fakulteta, predškolskih ustanova/vrtića, domaći eksperti, te međunarodne i domaće organizacije civilnog društva koje rade na pitanjima ranog obrazovanja. Pored navedenih, učestovali su i gosti REYN-a Hrvatske i Srbije.

                                                                         

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici