Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019
petak, 19 maj 2017 08:57

DESETI „SOCIJALNI DAN“ U BRČKOM

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U deset gradova Bosne i Hercegovine, pa i u Brčko distriktu BiH, 25. maja obilježava se deseti „Socijalni dan“. Tim povodom, Omladinski centar „Vermont“  u saradnji sa „Infohouse“  iz Sarajeva, juče je održao konferenciju za novinare na kojoj je najavljena i predstavljena ova inicijativa. U Brčko distriktu BiH ovu akciju podržava veliki broj poslodavaca, te su juče na Trgu mladih predstavnici „Javne zdravstvene ustanove Brčko“ potpisali prijavu o učešću u ovoj aktivnosti, a „Policija Brčko distrika BiH“ je isto učinila u 12:30 časova u svojim prostorijama.

U projeku pod nazivom „Volontiraj-kreditiraj“, odnosno „Socijalni dan“, na jedan dan učestvuju srednjoškolci koji tom prilikom budu angažovani da rade u preduzećima, institucijama, udruženjima, gradskim upravama, ministarstvima, slastičarnicama, pekarama, na tržnicama i sl. na nivou cijele BiH.

Prema riječima direktora Omladinskog centra „Vermont“, Damira Radenkovića, dnevnica koju učenici zarade je 20KM i svaki poslodavac ima obavezu da taj novac uplati na zajednički račun organizacije „Infohouse“. Nakon toga, zarađeni novac se raspoređuje na najbolje projekte.

Koordinator projekta na području Brčko distrikta BiH, Maida Ibrić izjavila je da se poslodavcima šalju prijave učenika, a nakon toga oni izražavaju potrebe za određenim obrazovnim profilima.
Kao i svake, tako i ove godine, učenici će ocijeniti svoj radni dan i na osnovu njihove ocjene, biće izabran „Poslodavac za 10“ koji će biti nagrađen nakon realizacije Socijalnog dana.

Iz Omladinskog centra „Vermont“  tom prilikom su pozvali i ostale poslovne subjekte u Brčko distriktu BiH, da se pridruže ovoj aktivnosti čime pomažu i druge projekte koje provode mladi kod nas.
Poslednji put izmenjeno petak, 19 maj 2017 09:02

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici