Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019
četvrtak, 04 maj 2017 11:54

Socijalna i ljudska prava za profesionalce

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vijeće za djecu Bosne i Hercegovine, koje djeluje pri Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, u saradnji sa GIZ- Deutsche Gesellhschaft fur Internationalne Zusammenarbeit, sprovodi aktivnosti u realizaciji regionalnog projekta „Socijalna prava za ranjive grupe“ (SoRi projekte). Projekat se realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji i Srbiji. Cilj projekta je poboljšanje uslova za objezbjeđenje jednakih socijalnih prava za osjetljive grupe u izabranim opštinama.

Jedna od predviđenih aktivnosti u okviru ovog projekta je i organizovanje edukacija na temu „Socijalna i ljudska prava za profesionalace“, koja će se sastojati od više modula i praktičnog dijela. Održavanje prvog modula ove edukacije dešava se  04.05. i  05.05.2017. godine na Jahorini.

 Na edukaciji učestvuju Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta BiH, Odjeljenje za obrazovanje , Centar za mentalno zdravlje, Policija Brčko distrikta te ostali. Omladinski centar Vermont je prepoznat od strane organizatora kao primjer dobre prakse. Počastvovani smo prisustvom na ovoj edukaciji koja predstavlja odličnu priliku za razmjenu iskustava sa predstavnicima vlasti ne samo u Brčko distriktu, nego i šire.

Na edukaciji je bilo riječi o Konvenciji o pravima djeteta- znaćaju i načinu provođenja, pravima osjetljivih/ socijalno isključenih grupa te socijalnim pravima ranjivih grupa- pravo na nediskriminaciju.  Takođe, učesnicima su predstavljene smjernice  za poboljšanje položaja romske djece u BiH.

1 Komentar

  • Link komentara Online Loans sreda, 07 februar 2018 19:02 napisao/la Online Loans

    personal loans unsecured personal loans no credit personal loans personal loans

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici