Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
utorak, novembar 13, 2018
utorak, 28 mart 2017 12:27

Zakon o zabrani diskriminacije

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Omladinski centar „Vermont“ danas je imao priliku prisustvovati skupštini na poziv Komisije za zaštitu ljudskih prava i OSCE-a, na kojem je predstavljen Zakon o diskriminaciji koji je u septembru 2016. godine stupio na snagu sa svim izmjenama i dopunama. Ovim zakonom uspostavlja se okvir za ostvarivanje jednakih prava i mogućnosti svim licima u Bosni i Hercegovini i uređuje sistem zaštite od diskriminacije.

Dodatno je istaknuta činjenica da su sve nadležne institucije obavezne sarađivati sa organizacijama civilnog društva koje se bave zaštitom i promovisanjem ljudskih prava i organizacijama koje se bave zaštitom prava lica i grupa lica izloženih visokom riziku od diskriminacije. S tim u vezi Omladinski centar „Vermont“ u narednom periodu predstaviti će svoj rad i aktivnosti Komisiji za zaštitu ljudskih prava kako bi zajednički djelovali na polju omogućivanju jednakih prava za sve.

Održana skupština zaključno je stavila akcenat na poboljšanje komunikacije sa svim vladinim institucijama s ciljem sprečavanja diskriminacije među osjetljivim kategorijama društva. Takođe, rad skupštinske komisije potrebno je dodatno poboljšati na način većeg aktivnog učešća nevladinih organizacija putem prisustva sjednicama, okruglim stolovima i sastancima s ciljem izrade lokalnih politika i programa kako bi rad pojedinih nevladinih organizacija bio prepoznat od strane lokalne vlasti. 

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici