Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
utorak, novembar 13, 2018
petak, 17 mart 2017 12:17

Sastanak nosilaca antikoruptivnih programa i politika u Bosni i Hercegovini

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Konsultativnom sastanku nosilaca antikoruptivnih programa i politika u BiH, a koji se se održava danas, 17. marta, u Sarajevu prisustvuje i direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković. Organizator ovog sastanka je Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT u saradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH (APIK).

Cilj sastanka je razmatranje mogućnosti, modaliteta, te preciziranje novih aktivnosti i saradnje između Omladinskog centra „Vermont“ i tijela za borbu protiv korupcije i članica Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, razmjena informacija o aktivnostima tijela nadležnih za sprovođenje mjera predviđenih strateškim antikoruptivnim dokumentima, te identifikovanje oblasti u kojima je tijelima za borbu protiv korupcije eventualno potrebna podrška za realizaciju aktivnosti. Akcijski plan rada u borbi protiv korupcije za 2017. godinu je, takođe, definisan na ovom sastanku, te predstavlja dokument koji će umnogome da doprinese unapeđivanju programa i projekata organizacije u oblasti borbe protiv korupcije.  

Prisutni su u obavezi predstaviti svoje tekuće i planirane aktivnosti u oblasti borbe protiv korupcije i eventualne potrebe za dobijanje tehničke, logističke i/ili ekspertske podrške za realizaciju mjera predviđenih strateškim antikoruptivnim dokumentima. Na sastanku, pored predstavnika Omladinskog centra „Vermont“, koji je ujedno i predstavnik Brčko distrikta, učešće su uzeli i predstavnici tijela za borbu protiv korupcije na entitetskom i kantonalnom nivou vlasti, predstavnici Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH (APIK), te članice Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

Direktor Omladinskog centra „Vermont“ je u svom izlaganju predstavio sve aktivnosti koje su do sada realizovane u Brčko distriktu u oblasti borbe protiv korupcije i istakao da je organizacija primat dala i većem obrazovanju i prosvjećenju stanovništva o štetnosti korupcije i posljedicama koje imaju negativan eho u različitim sferama društva, prevashodno socijalnoj, ekonomskoj i političkoj.

„Jačanje svijesti društva, koje je praćeno adekvatnom zakonskom regulativom, garantovano bi dalo doprinos smanjenju slučajeva korupcije u Bosni i Hercegovini, a za svaku zemlju bitno je da korupciju svede na najnižu moguću mjeru, da u toj borbi postoji nulta tolerancija, te da borba protiv korupcije bude neselektivna, na način da u njoj učestvuju sve institucije i organizacije, da bude transparentna i da država preduzme odgovornost za borbu protiv korupcije“ riječi su Radenkovića.

1 Komentar

 • Link komentara Stephen ponedeljak, 24 april 2017 15:29 napisao/la Stephen

  Its like you learn my mind! You seem to understand a lot about this, such
  as you wrote the e book in it or something. I think
  that you could do with some percent to drive the message home a little
  bit, but instead of that, this is fantastic
  blog. An excellent read. I will certainly be back.

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici