Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019
ponedeljak, 06 februar 2017 12:07

Nastavak uspješne saradnje sa Konfucijevim Univerzitetom u BiH

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Omladinski centar „Vermont“ je imao priliku ugostiti predstavnike Konfucijevog  instituta Univerziteta u Sarajevu. Razgovor se odvijao u smijeru dalje saradnje na polju kulture, upoznavanja s običajima i tradicionalnim obilježljima kineskih znamenitosti u Bosni i Hercegovini. Predstavnici ovog instituta su prepoznali potencijal i predložili različit repertoar aktivnosti koje bi se odvijale u narednom periodu u saradnji s našim centrom. Neke od aktivnosti bi se bazirale na sportskim manifestacijama, kursevima jezika, različitim izložbama usmjerenim na kinesku umjetnost i sličnim primjerima kojima bi se građani Brčko distrikta mogli upoznati s njihovom tradicijom.

Direktor Omladinskog centra „Vermont“  Damir Radenković navodi da mu je jako drago što su predstavnici kineske kulture i tradicije prepoznali Brčko kao grad u kojem ima mjesta i interesa za ovakve aktivnosti i našu organizaciju kao kvalitetnog partnera. U narednom periodu će se raditi na interesovanju šireg građanstva za kinesku kulturu i običaje, po kojima će se shodno tome i predlagati dalje aktivnosti.

Vrlo je bitno napomenuti  da ćemo na ovaj način povezati naša dva naroda u oblasti sporta, kulture, edukacije i privrede i time ojačati zajedničku saradnju.

Poslednji put izmenjeno utorak, 07 februar 2017 13:14

Galerija slika

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici