Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
ponedeljak, februar 18, 2019
ponedeljak, 05 decembar 2016 11:05

Izabrani volonteri 2016. godine

Napisao  vermont
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Opća skupština UN-a 1985. godine. je 5. decembra proglasila Međunarodni dan volontera, od tada se svake godine obilježava  Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Volontiranje u najširem smislu se definira kao neprofitna i neplaćena aktivnost kojom pojedinci doprinose dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva. Ova aktivnost se javlja u raznim oblicima, od tradicionalnih običaja uzajamne samopomoći do organiziranog djelovanja zajednice u kriznim razdobljima, kao i do pokušaja pomoći u spriječavanju i zaustavljanju sukoba i suzbijanja siromaštva.

Volonteri i volonterke danas igraju važnu ulogu u dobrobiti i napretku u razvijenim zemljama, zemljama u razvoju i unutar nacionalnih ili drugih programa za humanitarnu pomoć, tehničku suradnju i promociju ljudskih prava, mira i demokracije. Ponos i osnova mnogih nevladinih organizacija , profesionalnih udruženja itd., predstavljaju upravo ljudi koji svoj rad dobrovoljno poklanjaju blagostanju zajednice i društva u kojem egzistiraju.

Povodom ovog dana, Resursni centar koji okuplja 31 organizaciju, a čiji je između ostalog član i Omladinski centar „Vermont”, je u suradnji sa gradonačelnikom Brčko distrikta Sinišom Milić dodijelio plakete za volontera godine. Budući da su se Marjana Šimić, stručni volonter Omladinskog centra „Vermont” i Tomislav Gligorević, volonter Saveza studenata Ekonomskog fakulteta u Brčkom  istakli svojim dugogodišnjim trudom i radom tijekom različitih programskih aktivnosti. Damir Radenković, direktor Omladinskog centra „Vermont” navodi da je jako ponosan i oduševljen angažmanima volontera tijekom svih aktivnosti koje je „Vermont” organizirao i poželio svim volonterima da se i dalje trude i jednakom snagom služe kao najveća potpora zajednici.

Gradonačelnik Brčko distrikta, Siniša Milić je također iskoristio priliku te čestitao svim volonterima njihov dan, a posebno volonterima godine i istakao da je volonterizam glavni alat pri stjecanju iskustva za buduće zaposlenje. Pohvalio je rad svih članova Resursnog centra tijekom kriznih situacija u proteklim godinama koje su nas zadesile i potakao za nastavak dalje. 

Galerija slika

Ostavi komentar

Uvjerite se da ste unijeli neophodne podatke u polja označena sa zvjezdicom(*).
Dozvoljen je i bazični HTML kod.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Čovječe ne ljuti se

Saradnici

Medijski saradnici