Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
subota, april 20, 2019
Arhiva Vijesti Posjeta američkih studenata postdiplomskog studija Univerziteta Džordžtaun

 

posjeta americkih studenata

Omladinski centar „Vermont“ i Asocijacija mladih su 21. juna, 2010. godine ugostili grupu od 30-ak američkih studenata postdiplomskog studija Univerziteta Džordžtaun (Doha-Katar) i Kolorado (SAD), koji borave u BiH u organizaciji Centra za pravdu i pomirenje.

 

 

Interesujući se za postkonfliktna i posleratna područja, gosti su pozitivno ocjenili funkcionisanje distrikta u kontekstu pomirenja , razvitka suživota, tolerancije i demokratije. S obzirom da je Gradonačelnik opravdano odsustvovao, studente je ispred Vlade Brčko distrikta ugostio g-din Rizo Čivić. Nakon posjete zgradi Vlade Brčko Distrikta, studenti i profesori su posjetili i Skupštinu, gdje ih je dočekao, predsjednik skupštine g-din  Mirsad Đapo, koji je uveo studente u politički svijet našeg grada i objasnio specifičnosti funkcionisanja distrikta kao takvog. Studenti su napustili naš grad jako zadovoljni trenutnom situacijom, te činjenicom kako tri naroda saradjuju na ovim prostorima.

 

 

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici