Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, april 24, 2019
Arhiva Vijesti 18.Jun - Međunarodni Dan Očeva

dan oceva 1

 

18.Jun Međunarodni Dan Očeva

Povodom međunarodnog dana očeva koji se obilježava u čitavom svijetu, Omladinski Centar "VERMONT" će ovaj dan obilježiti na poseban način tako što ćete nam poslati vaše želje i poruke za vače očeve, a mi ćemo najinteresantnije i najoriginalnije poruke objaviti.

 

 

dan oceva

Dan očeva se obilježava svake godine, treće nedelje u junu. Za to je zaslužna djevojčica Sonori Smart Dodd, kojoj je umrla majka. Na sreću, imala je divnog tatu, koji se brinuo za nju i njezino petero braće.

Sonorin prijedlog da se jedan dan posveti brižnim tatama prihvaćen je 1910. godine. Izabrala je da to bude mjesec u kojem je rođen njen otac Henry Jackson Smart i time mu pokazala zasluženo poštovanje, ljubav i zahvalnost. Običaj iz Amerike ubrzo se proširio diljem svijeta.

Posljednjih su nekoliko godina očevi više nego ikada uključeni u odgoj djece, idu na porodne te ravnopravno sudjeluju u svim segmentima odrastanja djece. Takvu im je novu ulogu donio današnji način života.

Upravo iz ovih razloga, mnogi će očevi na današnji dan dobiti poljubac ili zagrljaj, a možda i dar od svojih najmlađih i najbližih. Ako ne, čestitka na www.vermontbrcko.com će ih sigurno obradovati.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici