Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, april 24, 2019
Arhiva Vijesti VERMONT DIO NATO VJEŽBE „BOSNA I HERCEGOVINA 2017“
Članice Omladinskog centra "Vermont" su prethodnih dana aktivno učestvovale u simulacijskoj vježbi pod nazivom "Bosna i Hercegovina 2017". Cilj vježbe, koju su sprovodili Ministarstvo sigurnosti BiH i NATO Euroatlantski centar za koordinaciju aktivnosti u pružanju hitnog odgovora, je bila provjera samog kapaciteta spremnosti u odgovoru na krizne situacije kao što su poplave, zemljotresi, požari i slično.
Vježba se sprovodila na nekoliko lokacija Tuzlanskog kantona, a u samoj vježbi je učestvovalo preko 1200 osoba iz 34 države svijeta. Ova vježba je prva svoje vrste koja se sprovodila na teritoriji Bosne i Hercegovine, a pripreme za nju su trajale godinu dana.
Tim Omladinskog centra "Vermont", zajedno sa partnerskim organizacijama "Save the Children" i "Otaharin" iz Bijeljine, je bio zadužen za postavljanje dječijeg kutka koji bi djeci predstavljao sigurno mjesto za igru i učenje tokom i nakon kriznih situacija. Članovi našeg tima su prethodno prošli obuku za djelovanje u kriznim situacijama te su naučene lekcije sproveli u djelo u ovoj simulacijskoj vježbi.
"Ova vježba predstavlja idealnu priliku za sam uvid u naše djelovanje u slučaju kriznih situacija kada je u pitanju pružanje obrazove podrške djeci kojoj je ista uslijed kriznih situacija uskraćena. Veoma nam je drago što smo učestvovale u vježbi ovakvog kapaciteta jer nam daje mogućnost sagledavanja mogućih grešaka u ophođenju prema pravnim procedurama kao i unaprijeđenje nas kao tima u reagovanju na krizne situacije" izjavila je Marjana Šimić, zaposlenica OC Vermont i koordinatorica simulacijskog dječijeg kutka.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici