Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
subota, april 20, 2019
Arhiva Vijesti Projekat EU u Brčko distriktu BiH

Omladinski centar "Vermont" je 16.06.2011 godine, sa početkom u 11:00h realizovao prvu konferenciju za medije povodom predstavljanja projekta „Uspostava Resursnog centra mreže omladinskih nevladinih organizacija u Brčko distriktu BiH“koji finansira Evropska unija.

Projekat će se provoditi u narednih 18 mjeseci u Brčko distriktu. Omladinski centar "Vermont" je kao prva nevladina organizacija u Bosni Hercegovini, još jednom dokazala da je spremna uhvatiti se u koštac sa problemima u modernom društvu. Tokom 18 godina postojanja kroz centar je prošlo preko 10 000 mladih ljudi, realizovano je preko 400 projekta. Cilj projekta je doprinjeti demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljem razvoju Bosne i Hercegovine, kroz jačanje kapaciteta civilnog društva i njihovom intenzivnijem participiranju u donošenju odluka i politickim procesima na svim nivoima i u svim područjima vlasti. Direktna ciljana grupa, te krajnji korisnici projekta su 6 omladinskih organizacija i to: „Srpski Omladinski Savez“, „Forum gradana o sigurnosti u zajednici“, Omladinska organizacija „Svitac“, „Asocijacija mladih Brcko distrikta“, Omladinska organizacija „Izvor“ i „Savez studenata Ekonomskog fakulteta“, kao partnerske organizacije, te Omladinski Centar „Vermont“ kao funkcionalni aplikant. Namjera je da se pored partnerskih, uključe i ostale nevladine organizacije koje djeluju na području distrikta, kako bi unaprijedili znanja i vještine koje su im neophodne za rad u civilnom sektoru. Uspostavom centra za podršku i promociju organizacija civilnog društva, te realizacijom cak 80 edukacijskih radionica i treninga, namjera je stvoriti razvijetnije i samoodržive organizacije, koje će biti ravnopravan partner predstavnicima javne vlasti u donošenju odluka, te raditi u interesu građana.

                                                                

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici