Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
subota, april 20, 2019
Arhiva Vijesti Sporazum OC Vermonta i CCI o implementaciji projekta "Stop korupciji"

Danas je u potpisan sporazum između Omladinskog centra „Vermont“ i „Centra Civilnih Inicijativa“  o implementaciji projekta „Stop korupciji“. Cilj ovog projekta je da se smanji stopa korupcije u zdravstu i obrazovanju Brčko distrikta BiH te da se izrade minimalno 2 antikoruptivna mehanizma.

Projekat će obuhvatati aktivnu medijsku i propagandnu kampanju, realizaciju treninga za predstavnike 24 mjesne zajednice te predstavnike zdravstva i obrazovanja.

Namjera je da se oformi info telefon putem koga će građani moći da prijave svaki vid korupcije. Istovremeno oformiti će se 2 tijela pod nazivom „Antikor tijelo“ u zdravstvu i obrazovanju koji će imati za zadatak da izvrše analizu stanja u oba sektora te da definišu set mjera za poboljšanje trenutnog stanja.

Namjera je da se te mjere usvoje od strane odgovornih lica u pomenutim sektorima. Realizacija projekta će trajati 9 mjeseci na području Brčko distrikta BiH.

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici