Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, april 24, 2019
Arhiva Vijesti Javna Debata: Zakon o mladima

Brčko, 07.12.2010. -  U okviru kampanje „Zato što imam pravo“ Omladinski Centar „Vermont“ i „Asocijacija mladih BD“ su uz podršku OSCE-a održali još jednu debatu sa predstavnicima srednjih škola u Gradskom omladinskom centru.

 

Na debati se raspravljalo o problemima mladih u našem gradu te mogućnostima za poboljšanje istog. Istovremeno su mladi upoznati sa Zakononom o mladima, Omladinskom politikom, Komisijom za mlade i finansiranjem omladinskih organizacija sa ciljem posticanja omladinskog aktivnizma i borbe za prava mladih. Tim putem oni su imali priliku takođe da se upoznaju sa značajem usvajanja pomenutih dokumenata i uspostave tijela za pitanja mladih za njihova prava i mogućnosti. Tokom debate mladi su iznijeli brojne probleme koji pogađaju ovu skupinu te na koje se treba hitno reagovati.

 

 

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici