Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, april 24, 2019
Arhiva Vijesti Brčanski srednjoškolci dobili nagrade na sajmu kreditiranja

Nakon oktobarskog Socijalnog dana kada je 1835 mladih radilo za dnevnicu od 20 KM u 524 firme, institucije, nevladine organizacije, došlo je vrijeme da novac iz Fonda Socijalni dan podijelimo najboljim učeničkim projektima.

 

 

 

U nedjelju 14.11.2010. godine u Domu mladih na Skenderiji sa početkom u 12:00h okupilo se skoro 500 srednjoškolaca iz čak 52 bosanskohercegovačka grada i 115 srednjih škola koji su se borili za fond od 27 525,00 KM. Mladima na Sajmu Kreditiranja su se obratile i visoke zvanice Ambasador Norveške Njegova Ekselencija gosp. Jan Braathu, direktorica Udurženja INFOHOUSE-a Dženana Alađuz i mnoge druge eminentne osobe iz vladinog i nevladinog sektora.

S ponosom možemo reći da su Brčanske dvije srednje škole, na dan 14.11.2010 godine, odnijele dvije nagrade:

1. JU Poljoprivredna-Medicinska je osvojila nagradu Info House za projekat „Suze koje niko ne vidi”, riječ je o djeci s posebnim potrebama, tačnije sa Down-ovim sindromom.

2. JU Tehnička je osvojila nagradu od strane Micro Credit ognanizacija Partner, za projekat od najveće društvene koristi, a radi se o „Radio stanici”.

Čestitatmo školama, a druginma više sreće u narednim godinama, nastavite se takmičiti i budite jedan od pobjednika.

 

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici