Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
subota, april 20, 2019
Arhiva Vijesti Atlantska inicijativa u BiH

Atlantska inicijativa u Bosni i Hercegovini i  Omladinski centar „Vermont“ iz Brčkog, su organizovale konsultacije na temu: „EVROPSKA BEZBJEDNOST I BOSNA I HERCEGOVINA“ u ponedeljak, 8. novembra 2010. godine od 12:00 do 14:00,  u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Brčko distriktu BiH, Ul. Studentska br. 11.

 

Bosna i Hercegovina, zahvaljujući svom položaju na Zapadnom Balkanu, ima veliki značaj za bezbjednost Evrope. Evroatlantske integracije BiH  kroz razvijanje efikasnih institucija za borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala, trgovine drogama i sl., poboljšavaju ne samo bezbjednost  naše zemlje nego i  bezbjednost regiona jugoistočne  Evrope. Provođenjem reformi Bosna i Hercegovina postaje područje mira i stabilnosti gdje strani investitori mogu ulagati i biti sigurni u svoje investicije što omogućava jačanje ekonomije u BiH.Cilj ovih konsultacija jeste inspirisati  razmjenu mišljenja i iskustava o evroatlanskoj integraciji Bosne i Hercegovine, s posebnim osvrtom na ulogu mladih u ovom procesu.

U radu konsultacija sudjelovat će  Njegova ekselencija Jan Braathu, ambasador Kraljevine Norveške  u Bosni i Hercegovini, ambasador Fuad Šabeta, načelnik Odjela za mir i sigurnost pri Ministarstvu vanjskih poslova BiH, Momir Brajić, šef Odsjeka za NATO i Partnerstvo za mir, Hamid Alibašić, Prodekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom i dr.sc. Edina Bećirević, predsjednica Atlantske inicijative.

Aktivnosti su prisustvovali predstavnici Vladajućih struktura u Brčko distriktu BiH (Skupština, Vlada, Policija), predstavnici, obrazovnih ustanova, udruženja građana, studenata i učenika.

 

 

 

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici