Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, april 24, 2019
Arhiva Vijesti Kafa s medijima

Vodeći se trenutnim prilikama za mlade u Brčko distriktu BiH, NVO u saradnji sa OSCE-om i Pododjeljenjem za podršku UG, MZ i NVO počinju sa realizacijom kampanje „ZATO ŠTO IMAM PRAVO“. Cilj kampanje je upoznavanje javnosti sa problemima mladih i animiranje svih struktura da se uključe u poboljšanje položaja mladih u Brčko distriktu BiH.

 


Kampanja će obuhvatati niz uličnih akcija putem kojih će se vršiti podjela  edukativnih brošura te ralizacije predavanja namijenjih mladima. Kroz kampanju javnost će se upoznati sa značajem usvajanja Omladinske politke i Zakona o mladima, Komisiji za mlade, finansiranju NVO-a te potrebi korišćenja Gradskog omladinskog centra od strane NVO sektora.

Aktivnosti će ići u pravcu da se posle realizacije kampanje oformi jedinstvena baza podataka svih ne vladinih organizacija na području Brčko Distrikta BiH, kako bi se na jednom mjesto mogli pronaći podaci o karakteristikama svih organizacija.

Prva u nizu aktivnosti je press konferencija pod nazivom „KAFA SA MEDIJIMA“ putem koje će se javnosti prezentovati projekt i pozvati na uključivanje.

U narednom periodu će takođe uslijediti i niz sastanaka sa predstavicima lokalne vlasti te praćenje ostvarenja zahtjeva mladih.

Molimo Vas da svojim prisustvom uveličate ovu aktivnost te se i sami uključite u kampanju i date svoj doprinos poboljšanju položaja mladih u Distriktu.


P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici