Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
subota, april 20, 2019
Arhiva Vijesti POKRENUTA INICIJATIVA “VESELI AMBASADORI U BORBI PROTIV KORUPCIJE”

Pokrenuta inicijativa “Veseli ambasadori u borbi protiv korupcije”

Sarajevo, 07. listopad 2010. – “Veseli ambasadori u borbi protiv korupcije” je naziv inicijative koju je osmislila i pokrenula skupina studentskih udruženja i udruženja mladih uz podršku Policijske misije EU (EUPM). Cilj inicijative je podići svijest o potrebi borbe protiv korupcije na svim razinama u BiH.

 

“Smatram da je vrlo važno da mlada generacija u BiH doprinosi rješavanju problema korupcije. Sretni smo što možemo podržati njihove aktivnosti i uvjeren sam da će projekt biti uspješno sproveden,” rekao je šef Policijske misije EU Stefan Feller.“Posebice mi je drago što vidim da mladi ljudi pokazuju interes za aktivno sudjelovanje u rješavanju važnih pitanja.”

Tijekom kampanje, “Veseli ambasadori u borbi protiv korupcije” će posjetiti nekoliko gradova u BiH  i organizirati brojene aktivnosti.

“Željeli bismo pokrenuti drugačiji pristup problemu korupcije u BiH. Vjerujemo da je apsolutno neophodno angažirati se u borbi protiv korupcije i vršiti pozitivan utjecaj na naše zajednice u tom pogledu,“ kaže Edita Miftari, predsjednica Asocijacije studenata Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

“Također, željeli bismo pozvati i ostala udruženja da se pridruže Veselim ambasadorima u borbi protiv korupcije, dodaje Damir Delić Đuljić član nevladine organizacije Bedem iz Visokog.

Pozivamo sve medije da proprate aktivnosti koje će se održati u narednom periodu. Plan aktivnosti je dostupan na www.eupmbih.eu. Za dodatne informacije, molimo kontaktirajte koordinatore projekta Editu Miftari na broj 061 856 384 i Damira Delića Đuljića na broj

061 417 744.

EUPM sa zadovoljstvom podržava ovu inicijativu i nastavit će poticati aktivnosti u borbi protiv korupcije u BiH.

 

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici