Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
sreda, april 24, 2019
Arhiva Vijesti Dan Mladih u Brčkom

Volonteri Omladinskog Centara „Vermont“ su danas u periodu od 11:00-12:00 časova vršili podjelu letaka povodom Medjunarodnog dana mladih. Aktivnost se realizovala na gradskom trgu i tim putem su se gradjani informisali o stanju i problemima mladih u Brčko distriktu.

 

Istovremeno su se informisali o pogodnostima koje Bosna i Hercegovina pruža mladima u odnosu na Brčko distrikt. Info štan je posjetio i Gradonačelnik Brčko distrikta dr Dragan Pajić  u pratnji još dva člana iz kabineta. Nakon uspješno realizovane akcije Gradonačalnik i volonteri Omladinskog centra Vermont su druženje nastavili u obližnjem ugostiteljskom objektu. Tim putem se uz kafu i druženje razgovaralo o problemima i stanju mladih u Brčko Distriktu te mogućnostima poboljšanja istog. Takođe veliko zadovoljstvo nam je da je akcija bila propraćena od strane lokalnih mediskih kuća što govori u prilog da su i oni prepoznali značaj ove akcije. Današnjom akcijom neće se završiti kampanja  informisanja javnosti o ovom pitanju. U narednom periodu nastaviti će se realozacija akcija ove vrste, održati će se sastanci sa predstavicima Vladajućih struktura, nevladinim organizacijama, realizovati pres konferencije i prikupljati komentari stanovnika Distrikta kako bi se dobile informacije šta se može uraditi da se poboljša položaj mladih u Brčko Distriktu BiH.

 

 

 

 

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici