Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
subota, april 20, 2019
Arhiva Vijesti Stop korupciji !!!

U zgradi EUPM-a u Sarajevu dana 02. avgusta je održan sastanak nekoliko ne vladinih organizacija, vijeća učenika i saveza studenta u cilju definisanja daljih pravaca djelovanja na polju smanjenja korupcije.

 

 

Cilj sastanka je bio utvđivanje plana implementacije projekta "veseli ambasadori" koji će se realizovati u nekoliko gradova BiH uz pomoć EUPM-a, do novembra 2010-e godine. Projkat je namijenjen razvijanju svijesti kod mladih od štetnosti korupcije i posledicama koje ona prouzrokuje na društvo u BiH. Nastao je iz radionice koja se održala u EUPM-u u martu gdje su mladi iz nekoliko nevladinih organizacija, vijeća učenika, i saveza studenata iznijeli svoje viđenje korupcije i aktivnsti koje bi oni realizovali kako bi istu smanjili. Na web stranici našeg omladinskog centra, te partnerskih organizacija u implementaciji moći će te u narednom periodu pratiti sve aktivnosti koje se realizuju u sklopu projekta kao i iskstva sa terena iz cijele BiH. Nadamo se da ćemo do kraja realizacije projekta povećati svijest mladih o štetnosti i posledicama korupcije, te da će mladi shvatiti da je jako bitno da se aktivnije uključe u borbu protiv ovog fenomena.

 

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici