Croatian English French German Italian Japanese Portuguese Russian Spanish Swedish
Text Size
subota, april 20, 2019
Arhiva Vijesti Selekcija firmi u Brčko distriktu BiH za učešću u projetku „Volontiraj - kreditiraj“

Predstavici Omladinskog centra „Vermont“ kao partnerske organizacije su održali sastanak sa predstavnicima „Foruma građana o sigurnosti u zajednici“ oko definisanja daljih pravaca djelovanja u implementaciji projekta“Volontiraj - kreditiraj“.

 

 

Projekat se uspješno realizuje treći put za redom u 55 gradova cijele Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je, kako se navodi u saopćenju za javnost, pružiti priliku mladima da u radnoj sredini steknu nova iskustva koja će biti od praktičnog značaja u njihovoj profesionalnoj budućnosti, zarade novac i odluče o raspodjeli sredstava, što će razviti njihovu odgovornost i brigu za druge. U 2009. godini u Brčko distriktu je na ovaj način svoju prvu radnu knjižicu za jedan uspješno obavljen radni dan dobilo 94 učenika iz svih srednjih škola. Na sastanku se razgovaralo o načinu izbora potencijalnih firmi koje će na „Socijalni dan“ zaposliti mlade srednjoškolce sa područja Distrikta. Ujedno je i dogovoreno da će se do mjeseca oktobra održavati veliki broj sastanaka oko adekvatnog definisanja svih aktivnosti u Brčko distriktu BiH. Takođe su definisani neki od kriterijuma koje firme moraju da ispunjavaju da bi mogle da učestvuju u realizaciji projekta i postanu jedan poslodavaca za srednjoškolce iz sve četiri škole sa područja Distrikta koje su već potvrdile svoje učešće u realizaciji projekta.

 

 

P A R T N E R I_____________________________________________________

"OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI ".

POŠTOVANI POSJETIOCI OVDJE MOŽETE POGLEDATI BROŠURU PROJEKTA "OSNAŽENE ŽENE, OSNAŽENI GLASAČI" KOJI REALIZUJE OMLADINSKI CENTAR "VERMONT" UZ VELIKODUŠNU PODRŠKU AMERIČKOG NARODA PUTEM AMERIČKE AMBASADE U SARAJEVU.

                          BROŠURA

_____________________________________________________Baner

Anketa

Kako se suprotstaviti korupciji u Brčkom?

Saradnici

Medijski saradnici